KRISTIANSAND: Det nye selskapet får navnet Shearwater GeoServices, og starter med fire seismikkskip, melder økonominettstedet E24.

Det nye, felleseide selskapet (joint venture) skal levere marine geofysiske tjenester til olje-, gass- og multiklientselskaper verden over.

De to selskapene vil eie halvparten hver av det nye selskapet.

Les børsmeldingen her.

– Shearwater er fra starten satt opp med en moderne og kostnadseffektiv flåte, en erfaren organisasjon og en solid finansiell plattform, sier adm. direktør Dag Rasmussen i en pressemelding.

Skipene som inngår er Polar Empress, Duke, Duchess og Marquis. Partnerne vil i tillegg tilføre 60 millioner dollar i egenkapital.

– Dette er et syklisk marked, med bratte oppturer og bratte nedturer. Vi tror dette er et optimalt tidspunkt å satse, sier Irene Waage Basili, toppsjef i GC Rieber Shipping, til nettstedet Sysla.

– Seismikkmarkedet vil ta seg opp igjen, og da har vi et stort potensial.

Ifølge Waage Basili vil hovedkontoret med toppledelsen ligge i Bergen.

Det nye selskapet baseres også delvis på seismikkutstyr og tidligere ansatte fra selskapet Dolphin, som sammen med flere datterselskaper slo seg selv konkurs i fjor.

– Nå skal vi by på oppdrag. Neste uke reiser vi til verdens største seismikkmesse for å vise oss frem for nye kunder og samarbeidspartnere, sier Basili til Sysla.