– Vi har fylt badekaret med vann og vi har mat nok til minst fem dager, sier 76 år gamle Else Nedland Pedersen, ifølge NTB.

Borgermester Ray Nagin beordret søndag at alle byens nærmere 500.000 innbyggere må søke dekning. Aldri før skal borgermesteren i byen ha sendt ut et lignende varsel. Søndag kveld amerikansk tid var hundretusener av mennesker på flukt fra orkanen, som er vurdert til kategori 4, det nest høyeste nivået på orkanskalaen.

– Det er mange i New Orleans som har valgt å bli igjen. Jeg får vondt i magen av å tenke på dem, sier prest Ola Johannes Jordal ved den norske sjømannskirken i New Orleans til NRK.

Kirken står nå tom etter at myndighetene beordret evakuering av byen. Ifølge TV2 Nettavisen har meteorologer i årevis advart om marerittflommen en orkan kan forårsake i New Orleans. Byen er formet nesten som en skål, og omgitt av Mississippielva og innsjøen Pontchartrain.

— Byen vil aldri bli det samme etter dette, sier direktøren i det nasjonale orkansenteret Max Mayfield til AP.

Orkanen Katrina er ventet å nå land i New Orleans klokka 12 norsk tid. Er du i området? Tips oss på nett@fedrelandsvennen.no