KRISTIANSAND: — To menn er fraktet til sykehus med stikkskader etter slåssingen. Der satt vi opp politivakt i tilfelle det skjer noe mer i etterkant, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til fvn.no

Tilstanden til de to er ukjent. Men etter det fvn.no kjenner til skal de to ha blitt opperert i morgentimene, og tilstanden skal ikke være kritisk for noen av dem.

I en pressemelding fra akuttmottaket til Sørlandet sykehus Kristiansand heter det at den ene; «er skadet, under behandling» og den andre «er under observasjon».

Politiet har søndag hatt vakthold hele dagen ved de to mennene.

To gjenger

Ytterlige to menn ble kjørt til legevakten med lettere skader, også disse to med stikkskader.

— Alle de involverte var menn i slutten av tenårene eller begynnelsen av 20-årene. Alle er såkalte kjenninger av politiet, sier Austnaa.

Politiet fikk melding om slagsmålet som førte til knivstikkingene like etter klokka 4.30 natt til søndag. Slagsmålet fant sted i Setesdalsveien like ved Kristiansand Kirkegård.

— For tiden er det litt uoversiktlig, men det som synes klart er at personer fra to grupperingerer, ungdom med somalisk bakgrunn og ungdommer med kosovo-albansk bakgrunn. Disse har hatt et oppgjør over en eller annen en uoverensstemmelse, sier Austnaa.

Spyttet i ansiktet Det skal har vært noen foranledninger på byen tidligere på kvelden i forkant av episoden.

Etter det fvn.no kjenner til skal det blant annet ha vært en episode utenfor serveringsstedet Kick i Dronningens gate. Der skal en person ha blitt spyttet i ansiktet av en annen.

— Det var en slåsskamp utenfor Kick cirka klokka 03.30 hvor politiet pågrep en person, sier Austnaa.

Politiet vil allikevel ikke si sikkert om denne episoden kan knyttes til gjengoppgjøret i Setesdalsveien.

— Det har vært mange personer involvert og på flere åsteder. Situasjonen er derfor foreløpig ganske uoversiktlig. sier Austnaa.

Han opplyser at politiet er underveis i arbeidet med å innhente vitneobservasjoner og innbringe personer etter slagsmålet, men at det vil kreve mer tid før politiet har full oversikt.

— For tiden er det full fokus på etterforskning, men om noen timer så vil vi vite litt mer om eventuelt motiv for gjengoppgjøret, sier Austnaa.

fvn.no følger saken