KRISTIANSAND: — Vi har søkt i hele natt og vil fortsette letingen utover dagen etter en eller flere mistenkte, sier Arne Arnesen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet avhørte i natt offeret for knivstikkingen. Vedkommende skal ha navngitt og anmeldt gjerningsmannen.

Den knivstukkede mannen, som ifølge politiet er 18 år gammel og av somalisk opprinnelse, ble umiddelbart brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse i går kveld. Skadeomfanget er foreløpig uklart, men mannen skal ikke være livstruende skadet.

18-åringen oppsøkte selv politivakta i Kristiansand like etter klokken 22. — Han var stukket i hånden med kniv, og var blitt slått i hodet, overkroppen og beina. Han segnet om inne på politivakta, men var ved bevissthet da han ble hentet av ambulansen, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge akuttmottaket ved sykehuset hadde mannen pådratt seg lettere kuttskader. Sent mandag kveld var tilstanden hans stabil.

Gjengoppgjør

Politiet tror volden har sammenheng med et gjengoppgjør i Setesdalsveien natt til søndag, der en gruppe somaliske menn og en gjeng kosovoalbanere gikk løs på hverandre. Fire menn ble kjørt til sykehus med stikkskader etter gjengslagsmålet.

— Vi tror knivstikkingen mandag kveld var en eller annen form for hevnaksjon i etterkant av dette, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland.

Store politistyrker ble mandag kveld satt inn i jakten etter en navngitt person som skal stå bak volden mot 18-åringen. Etter det fvn.no kjenner til, skal det dreie seg om en 20 år gammel mann av kosovoalbansk opprinnelse.

— Vi har søkt etter mannen uten å finne ham. Han skal ha vært sammen med flere andre da volden fant sted, sier Arnesen.

Overfallet skjedde i en bolig i Kvadraturen. Beboere ringte politiet da de hørte bråk på gangen.

— En politipatrulje ble sendt til stedet. I mellomtiden stakk gjerningspersonen av. Det var kun beboere der da politiet ankom, sier Arnesen.

Ifølge ham skal 18-åringen ha blitt et tilfeldig offer.

— Han har forklart til oss at han kom til stedet for å låne noe. Han sier at han var feil mann på feil sted, sier Arnesen.

Frykter opptrapping

En krimtekniker ble mandag kveld tilkalt for å undersøke åstedet i Kristiansand sentrum.

— Vi har sikret oss tekniske spor på stedet. Blant annet har vi funnet gjenstander som ble brukt til å slå med. Balltreet var knekt, sier operasjonslederen.

Politiet har imidlertid ikke funnet kniven som ble brukt.

Ifølge operasjonsleder Steinsland er etterforskningen vanskelig siden miljøene ikke er særlig behjelpelige. En mann ble mandag varetektsfengslet i forbindelse med slåssingen i helgen. En 20 år gammel mann med somalisk bakgrunn og en 18-åring med kosovoalbansk bakgrunn anses for å være hovedmennene i saken.

— Vi prøver å finne ut om slåssingen i det siste betyr at det er en opptrapping i volden mellom gjengene. De er imidlertid ikke meddelsomme overfor oss, sier Steinsland.