KRISTIANSAND: — Vi har gitt beskjed til Hans Otto i etterkant, sier Per Sigurd Sørensen, Høyres ordførerkandidat i Kristiansand.

Sentrale Høyre-folk ble svært overrasket over Lunds oppførsel på folkemøtet om overgangsboliger for straffedømte på Presteheia onsdag kveld.

- TAR ANSVAR.

Lederen av byutviklingsstyret avviste kontant muligheten for slike boliger, både på Gimlekollen og andre steder i kommunen.

«Flekkerøy? Nei. Presteheia? Nei. Kristiansand er faktisk ikke stedet for overgangsboliger i det hele tatt», sa Lund til kraftig applaus fra salen. Men fra partiets ledelse i Kristiansand har ikke Lund fått bifall.

— Vi har tidligere sagt i formannskapet at vi skal ta vår del av ansvaret på dette området. Men vi må først få mer informasjon om hva overgangsboliger egentlig innebærer. Ikke minst i forhold til trygghet for nærmiljøet, sier Per Sigurd Sørensen.

— Men Lund var ikke til å misforstå på folkemøtet?

— Jeg tror nok han uttalte seg litt mer kategorisk enn han egentlig tenker. Det har litt lett for å koke på sånne møter.

— Hvor uheldig er dette for Høyre?

— Det er vanskelig å si. På folkemøtet var det kanskje fristende å komme med det han gjorde. Men vi skal ta vårt ansvar, forutsatt at vi finner fornuftige løsninger på sikkerhet og andre spørsmål, sier Sørensen.

HOPPET I STOLEN.

Høyres leder i Kristiansand, Renate Hægeland, var på møtet.

— Jeg ble overrasket over at han så bastant avviste overgangsboliger. Jeg hoppet nok litt i stolen, det må jeg være ærlig på, sier Hægeland.

— Men jeg tror ikke det var hans mening å si det på den måten, legger hun til.

Også femtekandidat på Høyre-listen, Espen Saga, er kritisk.

— Jeg er helt uenig med Hans Otto Lund. Vi må ta det samfunnsansvaret som ligger i å legge til rette for at straffedømte kan tilbakeføres til samfunnet. Dette går rett til kjernen av Høyres politikk, sier Saga.

- FEILSITERT.

Hans Otto Lund selv sier han aldri har ment at ikke kommunen skal ta et ansvar på dette området.

— Det skal vi, men i en annen form enn disse institusjonene med 16 plasser som det har var lagt opp til. For eksempel i mindre enheter, sier Lund.

— Tar du selvkritikk på at du var så klar på folkemøtet?

— Det jeg beklager, er at det ikke ble lagt opp til en debatt der jeg fikk tid til å presisere hva jeg ønsker i stedet for det Kriminalomsorgen legger opp til.

Lund mener seg feilsitert i gårsdagens utgave av Fædrelandsvennen og presiserer at han aldri har ment at straffedømte skal settes rett på gaten.

— Det er ikke meg, sier han.