KRISTIANSAND: — Det er ennå uklart når elevene kan reise hjem. De ulike forsikringsselskapene er sentrale i det som skjer videre og det er foreløpig ikke lagt noen konkret plan, sier rektor ved Kvadraturen skolesenter, Knut Aasen.

Det var søndag ettermiddag at 18 år gamle Øystein Bronebakk omkom i en trafikkulykke ved Kisumu i Kenya. Ei 17 år gammel jente ble alvorlig skadet i ulykken, mens flere andre skal ha blitt lettere skadet.— Vi har fått beskjed om at det går bedre med 17-åringen, sier Aasen.

Utskrivelse uvisst

17-åringen ble i morges koblet fra respiratoren og er nå på bedringens vei. I ettermiddag lå hun til observasjon på intensivavdelingen, kan trolig flyttes til en ordinær avdeling i løpet av morgendagen, skriver Vest-Agder fylkeskommune på sine nettsider.

Flere andre elever skal også ha behov for legehjelp, men ingen av dem skal være alvorlig skadet.

— Det en del ubesvarte spørsmål når det gjelder når de ulike kan skrives ut. Før hjemreisen kan organiseres må det avklares om alle skal reise samlet, sier Aasen.

Ble informert i dag

I alt åtte elever og tre lærere fra Kvadraturen skolesenter satt i minibussen da den ble påkjørt bakfra av en lastebil. I samme buss satt det også en ingeniør fra Elkem Solar.

I dag tidlig ble elevene ved Kvadraturen informert om ulykken. De tre elektroklassene på 2. trinn, på tilsammen 43 elever, ble samlet i et auditorium hvor de ble orientert om hendelsen av rektor.

— Det går veldig inn på dem. De reagerte med stillhet og alvor, fortalte Aasen til fvn.no tidliger i dag.

Flere av elevene tok til tårene da de fikk beskjeden. Både skolens helsetjeneste, ledelse og kriseteam står nå klare til å følge elevene opp.

Minnestund

På skolen ble det også satt frem en kondolanseprotokoll i løpet av formiddagen. Her kan både elever, lærere og de som ønsker det, signere protokollen.

— Vi vil også avholde en minnestund senere denne uka, opplyser Aasen.

Skoleledelsen er også i kontakt med UD, som sammen med forsikringsselskapene og den norske ambassaden vurderer når elevene og læreren kan reise hjem.

Delegasjonen fra Kvadraturen skolesenter dro ned til Kenya sist fredag og skulle etter planen ha vært bort i 10 dager. Elevene og lærerne hadde nettopp hatt sitt første besøk ved den såkalte Solskolen da ulykken skjedde. Her skal det bygges en skole hvor studenter skal få opplæring i montering og vedlikehold av solcelleanlegg. Like ved ligger en fødeklinikk, hvor elevene skulle bistå med byggingen av et solcelleanlegg.