Ordfører Tore Askildsen i Mandal ser bare fordeler med fremskyndelse av ny E 18 ved Arendal Foto: Jarle R. Martinsen

Mandag kommer samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen til Arendal, og i lokalpressen i Aust-Agder spekuleres det og håpes det på at han har med seg «godsaker».

Forventningene er store og flere tror utbygging av ny E 18 mellom Arendal og Tvedestrand kan bli fremskyndet fra 2017 til 2016 eller til og med 2015. I så fall vil Aust-Agder få oppgradert og ny motorvei gjennom nesten hele fylket, før en eneste meter er klarvest for Kristiansand i Vest-Agder (bortsett fra biten på Søgnesletta). Det bekymrer ikke ordførerne langs E 39:

— Gode nyheter

Mandalordfører Tore Askildsen (KrF) synes bare det er gode nyheter hvis Arendal får bedre E 18:

— Dersom oppstart av E 18 skyves fram et år, så regner jeg med at det også vil gjelde for oppstarten av ny vei mellom Søgne og Mandal. De er allerede planlagt før oss, og det er gledelig dersom de fremskyves, men da må det også gjelde for oss. Signalene vi har fått går på at planleggingstiden skal forkortes, og at oppstart vil komme tidligere, sier han.

Askildsen opplever at Vest-Agder har blitt skjøvet på i lang tid, og det er viktig at vi ikke skyves lengre ut.

— Det er bra at det tenkes helhetlig helt fra Oslo til Stavanger, og derfor tror jeg at dette også vil gjelde vestover, sier han.

Greit med Aust-Agder først

Søgne-ordfører Åse R. Severinsen (H) synes bare det er positivt dersom den nye veien i nabofylket nå fremskyndes.

— Det spekuleres veldig blant ordførerne der borte, både om veien får oppstart i 2016 eller 2015, og om den skal inngå i det nye veiselskapet.

Hun mener det er riktig at veien i Aust-Agder nå kommer først.

— Det er viktig for sammenhengen i dette, etter at Kristiansand-Grimstad ble bygget. Det er viktig at vi nå bygger helhetlig, og ikke stykkevis og delt. Både på grunn av trafikksikkerhet, men også på grunn av kostnadene, sier hun.

— Vi vest for Kristiansand er fortsatt i reguleringsfasen, så vi trenger litt mer tid. Men ikke mye. Og jo fortere det gjøres unna i Aust-Agder, jo fortere kan vi komme i gang her, sier Søgne-ordføreren.