KRISTIANSAND: Mannen (47) ble pågrepet natt til tirsdag på Skjernøy like ved Valand i Mandal med fem båtmotorer i bilen sin. Han ble senere kjørt til sentralarresten i Kristiansand, hvor han først ble avhørt og senere fremstilt for varetektsfengsling.

Politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar mente at polakken har gjort seg skyldig i overtredelse av straffelovens paragraf 317 — simpelt heleri ved å ta i mot utbytte fra straffbare handlinger.

47-åringen erkjente i retten straffskyld etter siktelsen.

Redd for undragelsesfare

Agder-politiet mener at polakken kan stikke ut av landet dersom han ikke ble satt i varetekt. Politiet har tidligere sagt til fvn.no at mannen skal ha vært mistenkt for tyveri av båtmotorer tidligere.

Politiet ba videre om brev- og besøkskontroll i to uker, og fikk gjennomslag for dette. 47-åringen ble spurt om hva han skulle gjøre dersom han ikke ble fengslet, og han sa da at han ville reise hjem til sin mor. Polakken har nektet å oppgi adressen til moren.

Tatt med to identiteter

Ifølge rettsboken fra Kristiansand tingrett kommer det fram at 47-åringen ble tatt med to ulike identiteter da han ble pågrepet. Politiet fant nemlig to forskjellige førerkort på mannen. Det ene skal ha blitt benyttet under en pågripelse i Hønefoss.

Retten mener at mannen kan komme til å kontakte de andre som er siktet i saken eller ødelegge bevis dersom han ble sluppet på frifot. Politiet vet så langt ikke hvem de andre involverte i saken er.

Tingretten godtok at 47-åringen fengsles i fire uker. Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen sier torsdag til fvn.no at ingen andre så langt er pågrepet i saken, men sier at store etterforskningsressurser er satt på saken.

Politiet sa tirsdag at de ønsket tips fra folk som så folk fra Øst-Europa i nærheten av båthavner og lignende steder.