LINDESNES/KRISTIANSAND: Det bekrefter politiadvokat Berit Woxen overfor fvn.no.

To menn på henholdsvis 19 år og 22 år ble i går ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. Mennene må sitte i full isolasjon de to første ukene av fengslingen. Mennene ble tirsdag kveld pågrepet henholdsvis i Mandal og i Songdalen.

— Sterk mistanke

— Politiet har hele tiden hatt en sterk mistanke om at det er en sammenheng mellom de to ranene. I dag har vi besluttet å utvide siktelsen mot én av mennene til også å omfatte ranet på Vigeland, sier Woxen til fvn.no.

Woxen sier mistanken mot den ene mannen er blitt styrket i løpet av politiets etterforskning.

— Det har framkommet opplysninger som gir oss skjellig grunn til å tro at én av mennene også utførte ranet på Vigeland, sier politiadvokaten.

Det var mandag morgen at en person bevæpnet med en pistol gikk inn i Plussbank sin filial på Vigeland og ranet til seg et ukjent pengebeløp. Mannens bevegelser ble fanget opp av bankens overvåkningskamera. Bildene som er blitt fritgitt til mediene,viser at raneren forsvant i nordlig retning.

Dagen etter slo to personer til mot Sparebanken Sørs filial på Konsmo nord i Audnedal. Også under hendelsen på Konsmo gikk én person inn i banken og truet til seg et ukjent pengebeløp med våpen. Politiet har valgt å ikke frigi overvåkningsbildene fra dette ranet.

Ran og heleri

Senere tirsdag kveld pågrep politiet to personer på en adresse i bydelen Frøysland i Mandal. Én av mennene ble siktet for grovt ran av filialen på Konsmo, mens den andre ble siktet for heleri. Sistnevnte ble onsdag kveld løslatt. Anklagene mot den hele helerisiktede, knytter seg til ranet i Konsmo.

Samme kvelden ble en mann pågrepet på en adresse nord for sentrum i Songdalen. Også han er siktet for grovt ran av Sparebanken Sørs filial på Konsmo.

Etter det fvn.no erfarer, skal politiet ha gjort beslag av utbyttet, eller deler av utbyttet fra ranet av filialen på Konsmo. Politiadvokat Bert Woxen ønsker ikke å kommentere hvilke beslag som er gjort, heller ikke om politiet har beslaglagt ransvåpen.

— Av hensyn til etterforskningen, ønsker jeg ikke å kommentere disse opplysningene, sier Woxen.

- Ikke kjent med

Verken 19-åringens advokat, Knut Henning Larsen, eller 22-åringens advokat, Bård Syrstad, var kjent med at siktelsen mot en av mennene er utvidet da fvn.no kontaktet dem fredag ettermiddag.

— Det er helt nye opplysninger for meg. Å utvide siktelsen mot min klient har ikke vært noe tema. Jeg kommer rett i fra avhør, sier 19-åringens advokat, Knut Henning Larsen, til fvn.no.

— Dette er jeg ikke kjent med. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Bård Syrstad, som er 22-åringens advokat.