KRISTIANSAND: — Ingen er pågrepet, men vi har spor å jobbe ut fra, sier etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon, Rune Strømsvåg, til fvn.no.

Etter å ha studert videobilder fra begge ranene i natt har politiet konkludert med at det ikke er de samme ranerne som står bak. Det siste året har politiet i landsdelen fire uoppklarte ran. Politiet ser etter sammenhenger.

— Vi kan ikke se bort fra at det kan ha en sammenheng, sier Strømsvåg.

Etter å ha snakket med de to passasjerene i bussen og sjåføren, kom politiet fram til at de to ranerne trolig er mellom 15 og 17 år gamle.

Ranet skjedde få minutter etter at kveldens siste buss på linje M3, Slettheia - Søm, hadde startet sin rute ved Vågsbygd kirke. På bussholdeplassen like ved Amfi Vågsbygd gikk to gutter eller unge menn om bord i bussen. Klokka 23.58 ble ransalarmen utløst og politiet rykket ut.

— Det er sikret ting i fluktruta som vi satser å gjøre tekniske undersøkelser av. Vi har ikke stort håp om å finne noe i bussen og den er derfor frigitt, sier Strømsvåg ved 11-tiden. Blant annet har politiet funnet klesplagg og en kniv.

Fvn.no kjenner til at signalementet på mennene som ranet bussen stemmer overens med personene som står bak flere av de uoppklarte ranene i Vågsbygd.

Politiet er fortsatt interessert i vitner som kan ha gjort observasjoner i natt.