KRISTIANSAND / SONGDALEN: Klokka 03.54 gikk ransalarmen ved 7/Eleven-stasjonen i Brennåsen. Én pistolraner tok seg inn og ranet betjeningen for et hittil ukjent pengebeløp.

— Raneren beskrives som en mann på cirka 170 centimeter, han brukte en balaklava (finlandshette, red. anm.) og snakket gebrokkent norsk. Han truet til seg et pengebeløp og stakk av fra stedet, sier Steinsland.

I løpet av natta har politiet søkt i området, men så langt er ingen pågrepet etter ranet. Kriminaltekniker skal undersøke stasjonen i dag og inntil undersøkelsene er unnagjort holdes stasjonen lukket.

Raner forsvant over E 39

Ranet ble filmet av stasjonens overvåkningskameraer.

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, opplyser at nattevakten ble truet til å utlevere kontantene som lå i kassen. Raneren hadde et håndvåpen. Det er så langt uklart hvor stort beløp raneren fikk med seg.

— Gjerningsmannen forsvant over E 39 og ut av syne for nattevakten, heter det i en pressemelding. Nattevakten ble ikke fysisk skadet.

Truet bussjåfør med kniv

Like ved Amfi-senteret i Vågsbygd ranet to unge menn til seg et hittil ukjent pengebeløp. Mennene skal ha truet med kniv, men ingen ble skadet i ranet.

— To personer stoppet bussen ved Vågsbygd senter. De kom inn og truet til seg bussjåførens veske med kontanter ved bruk av kniv, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Hendelsen ble meldt inn klokka 23.57. Bussen er kjørt inn i garasjen og skal undersøkes av kriminaltekniker i løpet av dagen. Inntil undersøkelsene har skjedd, skjermes bussen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Unge ranere

Ranerne beskrives gutter i 15-17-årsalderen og rundt 170 centimeter høye. Den ene skal ha hatt på seg en boblejakke med hette.

— Det ble satt i gang hundesøk. Foreløpig er ingen pågrepet, men vi har funnet en tom bussveske og noe tøy etter den ene raneren, sier Steinsland. Kniven ble funnet inne i bussen.

I tillegg til sjåføren var to kunder i bussen da ranet skjedde. Bussens overvåkningskameraer har dessuten fanget opp ranet.

Det siste halvåret er et gatekjøkken og en drosje blitt ranet i Vågsbygd. I tillegg er Pizzabakerens filial i bydelen blitt ranet to ganger. Ingen av ranene er oppklart.

Politiet opplyser at de er interessert i at folk som kan vite noe om ranene tar kontakt på telefon 02800.