— Hun trenger en oppmuntring. Hun står fast i en tid hvor fasthet kreves, selv om det koster, sa avgående fylkesleder Arild Birkenes og fikk enstemmig støtte.

Os-ordfører Terje Søviknes var partiledelsens representant på Vest-Agder Frps årsmøte i Lyngdal lørdag.

Han brukte sterke ord om samarbeidspartiene til regjeringen, KrF og Venstre:

- Hun fikk en dag i media

— Folk og vi er eitrende forbanna på det spillet som KrF og Venstre, men særlig Trine Skei Grande, holder på med. Hun fikk en dag i media som betaling for at partiet hennes har avvist 40 forslag til ny asylpolitikk og satt landet i en vanskelig situasjon. Og dette før forslagene er endelig jobbet med i regjeringen og oversendt Stortinget. Det går bare ikke an, sa Søviknes.

Les også: Underskriftskampanje mot Listhaug

Ikke fall for fristelsen til å snakke stygt om enkeltinnvandrere eller enkeltpolitikere. Snakk sak, selv om det bobler.

Søviknes ba Frp-erne om å holde seg i skinnet og diskutere sak.

— Ikke fall for fristelsen til å snakke stygt om enkeltinnvandrere eller enkeltpolitikere. Snakk sak, selv om det bobler. Nå må regjeringen få ro til å gjøre jobben. Selv om andre partier ikke greier å være anstendige, skal vi være det i denne svært krevende tiden for landet, sa Søviknes.

- Forbilledlig

— Er det ikke Listhaug selv som har pisket opp stemningen med sine mange uttalelser?

— Nei, hun står forbilledlig fast og snakker klart. Det er avgjørende at signalene når ut i verden om at Norge strammer inn, slik at ikke vi får en flom av asylsøkere. Vi skal hjelpe dem med reelt behov. De andre må vi unngå at kommer, sier Søviknes.

LES OGSÅ: Åse Michaelsen gir seg på Stortinget

Venstres leder Trine Skei Grande avviste at hun driver et spill, da hun talte til Oslo Venstres årsmøte tidligere på dagen, ifølge NTB.

– Dette er helt reelle politiske kamper, og selv om vi kanskje taper på målingene på grunn av det vi gjorde, var det riktig og nødvendig, sier Grande.

Hun oppfordret i talen regjeringen til å legge vekk Listhaugs forslag og heller ta fram Nydalen-avtalen, skriver NTB. Dette er avtalen mellom regjeringspartiene og deres støttepartier Venstre og KrF.

– Det eneste som er gjennomført fra den avtalen, er at vi nå har et regelverk som gjør at flere barn får bli. Resten har regjeringen latt ligge i en skuff, sa Grande.

Skyldte på 22. juli og Middelhavet

Ellers analyserte Søviknes de to siste dårlige lokalvalgene til Frp på følgende måte:

— 2011 ble helt spesiell på grunn av 22. juli. 2015 ble også helt spesiell på grunn av bildene fra Middelhavet. Hadde valget vært noen uker senere, da stemningen snudde, hadde vi gjort kjempevalg, sa han.

Mandag kveld kommer Sylvi Listhaug til Kristiansand i forbindelse med den store KS-konferansen.