SØGNE: Det var natt til søndag at en båt begynte å brenne i en bukt ved Rivenesodden i Søgne. Da fortøyningen til nabobåten skulle kuttes, havnet to personer i vannet og 48 år gamle Anna Grete Hovland fra Nodeland i Søgne omkom.

Politiet jobber nå med å få avklart hva som skjedde med Hovland og hva som er grunnen til at båten begynte å brenne. Mandag kveld var begge deler uklart. Politiet vurderer derfor å obdusere den omkomne.

— Men dette vil vi avgjøre i løpet av dagen, forteller etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Jahn Ove Thorsen til Fædrelandsvennen.

Utelukker produksjonsfeil

Det er det Grimstad-baserte firmaet Scand Boats som har produsert båten som brant. Modellen er ifølge produsenten en av de mest populære og etterspurte båtene som finnes i det norske markedet. Produsenten benekter at produksjonsfeil kan være årsaken til brannen.

— Det er helt utelukkende at det skulle være noen teknisk feil fra vår side, sier Bertrand Marcussen, administrerende direktør i Scand boats. Han sier ingen av deres båter noen gang har begynt å brenne som følge av feil fra produsentens side.

Ulykkesbåten i Søgne skal være over 20 år gammel, men Marcussen tror ikke alderen har hatt noe å si. Han mener gamle båter ikke er mer brannfarlige enn nye.

— Nei, det er de ikke. Det er veldig beklagelig at det skjer branner, men det som har skjedd er helt uforståelig for oss, sier han. Selskapet kommer til å følge saken tett fremover.

- Båten kan ikke bli liggende

Politiet håper at man kanskje kan få flere svar ved å heve båten, men før man eventuelt kan heve båten er det en del praktiske ting rundt hevingen som må ordnes først.

— Det er sannsynlig at vi avgjør om båten skal heves eller ikke i løpet av dagen, sier Thorsen.

Lensmannen i Søgne, Terje Pedersen, er i hvert fall klar på at noe må gjøres med båten.

— Så vidt jeg har blitt fortalt ligger båten på én meter. Der kan den ikke bli liggende, sier han.

Har avhørt

Politiet vil ikke ut med detaljer rundt avhør av de involverte i ulykken, men politiet har avhørt et av vitnene til ulykken.

— Vi avhørte vedkommende på sykehuset, men vi kommer ikke til å ut med hva vedkommende har fortalt før vi har snakket med flere av vitnene, sier lensmann Pedersen.

Politiet vil også ta en titt på båten som lå ved siden av ulykkesbåten. Den har som følge av brannen fått brannskader på den ene siden.