SØGNE: Det var en 48 år gammel kvinne fra kristiansandsregionen som omkom under båtbrannen i Søgne i natt. I tillegg til kvinnen var fem andre personer involvert i ulykken.

Én har vært til behandling på legevakta og er nå tatt hånd om av nær familie. Én har vært på akuttmottaket og fått nødvendig behandling.

Tre personer er fortsatt på sykehus og får behandling for røyk -og brannskader. En av personene ligger i respirator.

Avhører vitne

Ved 16-tiden ble en av personene som var om bord i båten avhørt av politiet.

— Vi holder på å avhøre vitne som var båten, så får vi se hva det medfører, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no.

Båten lå fortøyd ved en liten holme ute i bukta da den begynte å brenne.

— Den har drevet over fjorden og sank så. Alle ble tatt om bord i andre båter og tatt til båthavna, sier Pedersen.

Båten utbrent og sunket

— Vi fikk melding om ulykken klokken 02.45, forteller Morten Hetlevik, kaptein på redningsskøya ”Hvaler”.

Det var i ei bukt ved Rivenesodden i Søgne at en båt begynte å brenne i natt. Da fortøyningen til nabobåten skulle kuttes, skal to personer ha havnet i vannet. Politiet bekrefter at en 48 år gammel kvinne fra kristiansandsregionen har omkommet.

— 45 minutter etter vi fikk meldingen var vi på stedet. Det var tåke og mørkt. Da var båten utbrent og sunket, forteller Hetlevik. Han sier at den forulykkede allerede da var brakt i land.

Privatpersoner i området skal ha gjennomført det meste av redningsaksjonen.

Ungdomsgruppe hjalp til

En kristen ungdomsgruppe fra Skjernøy var på sin årlige tur til Rivenes i helgen. To av ungdommene var tilfeldigvis ute en tur da de så at flammene blusset opp i den ene båten.

— De løp inn for å hente de andre, og gikk ut igjen for å hjelpe, forteller leder for gruppen, Thor Anders Puntervold, til fvn.no.

Det var 32 ungdommer, mellom 13 og 17 år, og fem voksne som var med på utflukten. Ungdommene gjorde en stor innsats for å hjelpe til under redningsaksjonen.

— De gjorde en formidabel innsats med å få folk opp fra land, og i forhold til å hindre at den båten som var i brann kom borti andre ting og skapte mer problemer, sier Puntervold.

Preges av ulykken

- Hvordan tar ungdommene dette? Det må jo ha vært en dramatisk opplevelse?

— Ja, det er klart at det preger dem jo. Det er jo ikke så lenge siden det var en annen ulykke på Skjernøy. Så vi har informert kommunehelsetjenesten, og skal ha møte med dem og politiet, sammen med ungdommene og foreldrene deres, sier Puntervold.

— Men dette er staute og gode gutter og jenter. De har gjort en god innsats og har grunn til å være stolte av seg selv. De har gjort alt de kunne.

VED RIVENESODDEN: - Brynjulf Larsen fra Søgne våknet av redningshelikoptere i natt. Han fulgte redningsaksjonen i Torvefjorden fra huset sitt. - Nå vet jeg hva som har skjedd. Det er fælt, sier han. Her er han ved området ved Rivenesodden, hvor en kvinne omkom i natt. Foto: Tormod Flem Vegge

— Må ha vært forferdelig.

— Det er jo så tragisk. Det må ha vært en forferdelig situasjon i natt. Man kan bare tenke seg hvor kaotisk situasjonen har vært, i stummende mørke, sier Kari Bruvatne Kleivset.

I Torvefjorden båthavn treffet vi henne og ektemannen Jan Arne Kleivset.

— De lå jo på en trygg plass, de hadde jo lagt seg til på et av Søgnes perlesteder denne natta, sier Jan Arne Kleivset.

Han sier at han synes det er rart at en båt kan ta fyr når den ligger fortøyd.

- TRAGISK: Jan Arne Kleivset og Kari Bruvatne Kleivset var i Torvefjorden båthavn søndag. De skal til hytten sin på Åløya, og kjører forbi ulykkestedet. - Ulykken er jo så tragisk, sier Kari Bruvatne Kleivset. FOTO: TORMOD FLEM VEGGE