KRISTIANSAND: Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) sa i et møte med fylkes— og kommunepolitikere fredag at pengene som ble lovet til ny E 39 mellom Breimyrkrysset og Volleberg ikke finnes.

Flere andre politikere kritiserte tidligere samferdselsminister Marit Arnstad (Sp), og mener hun bløffet før valget. Dette avviser hun lørdag formiddag:

– Jeg står for det jeg har sagt. Denne strekningen er innenfor bypakken. Det betyr at statens andel kan fremskyndes, men det er avhengig av at styringsgruppa i Kristiansand prioriterer det øverst. Det har de valgt å ikke gjøre, sier Arnstad til Fædrelandsvennen.

Den tidligere statsråden står ved det som ble sagt i august og sier det ikke legges forskuddsbevillinger fra departementer uten at det blir prioritert.– Jeg sa i august at hvis de var villige, kunne prosjektet fremskyndes. Men de har ikke foretatt denne prioriteringen.

Hun reagerer spesielt på at Åse Michaelsen (Frp) mener det var ufint av Arnstad å love noe som ikke kunne innfris, og at dette er med på å skape politikerforakt.

– Jeg syns dette er overraskende og tøff ordbruk. Dessuten er det mest oppsiktsvekkende løftebruddet fra denne valgkampen hennes eget partis løfter om både bompenger og 450 milliarder mer til vei og bane, sier Arnstad.