Leketøybutikken Ringo har stengt dørene og er nå under konkursbehandling.

— Ja, butikken er konkurs. Senteret er bygget så stort at det er mange butikker som sliter. Det er ikke nok folk til å handle på et så stort senter, sier daglig leder Mohammad Qasim Malik til Fædrelandsvennen.

Sterk konkurranse

Ringo holder til i den nye delen av Sørlandssenteret, to etasjer under det Malik beskriver som deres sterkeste konkurrent.

— Det største problemet vårt har vært Coop Obs. De selger varer til mye lavere priser enn det vi kan gjøre, og det har gitt oss økonomiske problemer. De største kan leve som konger, men de små butikkene klarer seg ikke, sier han.

Siden nyttår har Ringo solgt ut varer med 50 prosent rabatt. Torsdag ettermiddag stengte butikken dørene. Foto: Birgitte Vaksdal

Han forteller at Ringo har solgt ut varer på salg siden desember.— Likevel klager folk og sier at det er for dyrt, og at det billigere på Obs. Men vi kan ikke konkurrere med de store kjedene, sier Malik.

Daglig leder ved Coop Obs ønsker ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen.

Fire mister jobben

Ringo har holdt til i Sørlandssenteret siden april 2013. Torsdag ettermiddag stengte dørene for godt. Totalt er det fire ansatte som nå mister jobbene sine i butikken, to fulltids- og to deltidsarbeidere.

Som Fædrelandsvennen skrev onsdag, er det flere butikker i Sørlandssenteret som sliter med dårlig besøk og sviktende omsetning.Mandag ble det kjent at Ilse Jacobsen-butikken, som holder til i den gamle delen av senteret, legger ned etter fem års drift.