— Jeg fikk beskjed mandag kveld om rettssaken, sier sønnen til den narkodømte Marnardal-kvinnen, Endre Ulstrup.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Endre Ulstrup har akkurat fått beskjed om at moren skal for retten i Ecuador torsdag. Han rekker ikke å dra til landet på så kort varsel. Foto: Jarle R. Martinsen

Han forteller at han ble kontaktet av en tidligere freelancer i NRK som sist sommer gjorde et intervju med moren hans.— Hun har kontakter blant de juridiske myndighetene i landet som fortalte om rettssak på torsdag til henne, sier han.

Fikk e-post

Rita Grimestads norske advokat, Nils Grønås, sier at han har fått en e-post om rettssaken. Han vil ikke si hvem han har fått denne e-posten fra.

— E-posten er en videresendelse fra det som virker til å være juridiske myndigheter i Ecuador som også sier at rettssaken er på torsdag. Jeg jobber med å få dette bekreftet, sier han.

Nå er det bekreftet: Saken går for retten torsdag ettermiddag fra kl 16.30 (norsk tid).

Drar ikke

Ulstrup kommer ikke til å dra til rettssaken slik han tidligere hadde håpet å få til.

Jeg får det ikke til på så kort varsel. Det er selvsagt dypt skuffende

— Jeg får det ikke til på så kort varsel. Det er selvsagt dypt skuffende, sier han.

Han sier han overhodet ikke er overrasket over å få beskjed to døgn i forkant, og det via uoffisielle kanaler .

— Nei, det er slik rettssystemet i Ecuador fungerer, sier Ulstrup som undres om moren vet om rettssaken. Da den første rettssaken ble avviklet i september i fjor fikk hun vite samme morgen at hun skulle for retten.

Tredje gang

Dette er tredje gang saken behandles i retten. Hun ble først dømt til ti års fengsel for å ha smuglet nær tre kilo kokain. Denne dommen ble opprettholdt i februar da ankesaken gikk for retten.

Nå kommer den siste rettsbehandlingen i det som er Ecuadors høyesterett.