Slik blir Kirkegata 2, sentralt langs Strandpromenaden. Prisen blir enda høyere enn i Tangen Ytterst. Foto: Kristin Jarmund Arkitekter/ Dots

Det mangler ikke på interesse, en drøy måned før salgsstart.

— Vi er egentlig veldig overrasket over at så mange som 85 allerede har satt seg på liste, mens sju-åtte leiligheter er reservert. Vi har indikert et rimelig høyt prisnivå, og folk er tydeligvis ikke avskrekket av det, sier Yngvar Hansen-Tangen, daglig leder for Kvartal 57 AS.

Det skal også være interesse fra kjøpere i Oslo, Bergen og Trondheim.

- Prisrekord

Antall leiligheter blir mellom 17 og 21, avhengig av hvor mange som blir slått sammen. Størrelsen blir på opptil 240 kvadratmeter, dermed kan prisen passere 25 millioner.

11 enheter får fasade mot sjøen, her vil forlangende passere 100.000 kroner kvadratmeteren.

- Noen leiligheter vil ligge over 100.000, og noen under, bekrefter Hansen-Tangen.

- Så det blir ny prisrekord i byen?

— Det gjør det.

Nybygget krever riving av tre hus, deriblant Kirkegata 2D, som kommunen kjøpte for 19 millioner kroner i 2008. Foto: Vegard Damsgaard

Hans egen far, kjent gründer ToreHansen-Tangen, står fremst i køen og har reservert toppleilighet i fjerde etasje.Det var hans idé å kjøpe opp flere naboeiendommer i kvartal 57 ved Strandpromenaden, for så å rive og bygge nytt med felles hageanlegg i bakgården.

Høye tomtekostnader og et forholdsvis lavt antall boliger trekker prisen opp. Dessuten satses det på kostbare materialer, romslige balkonger og terrasser, samt betydelig innslag av glass.

Danner klubb

Det blir plussfunksjoner i et fellesbygg i Østre Strandgate. Her tilbys helsetjenester, servering, bibliotek, trimrom, og hotellrom til gjester.

Yngvar Hansen-Tangen på byggetomta ved en tidligere anledning. Foto: Torstein Øen

Mot et pristillegg kan både kjøpere og beboere i Kvadraturen bli medlem av en klubb, etter modell fra England. Men det blir åpent for alle, uansett kjønn og øvrig bakgrunn. — Etter hvert bor veldig mange alene i sentrum, og en del kan ha behov for et fellesskap, treffe andre litt uformelt. De kan sitte her til frokost eller middag, lese aviser eller bøker, ta en kaffe og prate med folk, forteller Yngvar Hansen-Tangen.

Hansen-Tangens familieselskap Viking Holding fikk i fjor BRG Eiendom med på eiersiden (50/50) i prosjektet.