Direktoratet jobber også på eget initiativ og lørdag kontaktet de Troens Bevis for å sjekke mulighetene for å kunne bruke hallen i Sarons Dal i Kvinesdal til akuttplasser, skriver Avisen Agder.

Vil åpne hallen

— Ja, vi har blitt kontaktet av Direktoratet for sivilt beredskap. Jeg har tatt en runde med styret og vi stiller oss positive til å stille hallen til disposisjon. Vi har imidlertid en avtale med Kvinesdal kommune om utleie av hallen til fotballtreninger om vinteren, så det må avklares med kommunen om de kan avse hallen for en periode. Dersom det går i orden, så er vi åpne for å leie ut til UDI, opplyser daglig leder Glenn Tønnessen i Troens Bevis til Agder.

Daglig leder Glenn Tønnessen i Troens Bevis stiller seg positiv til å ta imot flyktninger. Foto: Kjartan Bjelland

Agder-fylkene har rundt 3000 asylsøkere nå, men UDI har store problemer med å få plassert den enorme strømmen som kommer til Norge. Nå leter de etter steder som kan ta store jafs av køen. Det er snakk om arealer på minst 3000 kvadratmeter som kan romme minst 1000 personer.

Penger til misjonen

Fra før har Brunstad konferansesenter i Vestfold tatt imot 1000. Dette senteret er eid av Brunstad Christian Church (Smiths Venner). Nå kan en annet stort kristent leirsted gå samme vei.

Slike akuttplasser er ganske godt betalt og alle penger vi eventuelt får inn på en slik utleie kan vi bruke rett inn i vårt misjonsarbeid

— Det er både et godt formål å leie ut til og det kan gi oss et godt bidrag. Slike akuttplasser er ganske godt betalt og alle penger vi eventuelt får inn på en slik utleie kan vi bruke rett inn i vårt misjonsarbeid, forklarer Tønnessen i Sarons Dal.