To polakker ble tirsdag tatt med det politiet mener er smuglervarer på en kjent adresse i Vågsbygd. Politiet fant 400 flasker sprit og 2000 sigaretter i en bil og inne i boligen. Foto: Anne Smith Lorentz

— En patrulje kjørte forbi en adresse i Vågsbygd hvor vi har etterforsket personer for andre forhold tidligere. Der sto det to biler som vi kontrollerte, sier etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon Rune Strømsvåg.

Like etter klokka 14.00 tirsdag fant politiet 400 halvliterflasker med sprit og 2000 sigaretter inni en av bilene og inne i boligen. To menn ble pågrepet og satt i arrest.

Falske skilter

— Det er to polske herrer født i 1975 og -76. Den ene er kjent av politiet for noen straffbare forhold tidligere, sier Strømsvåg.

Ingen av dem har adresse på det aktuelle stedet. Den ene er registrert på en annen adresse i Kristiansand. Begge bilene var norskregistrerte, men den ene var påsatt falske kjennetegn over det polske.

Onsdag jobber politiet med å avhøre polakkene.

Smugling

— Vi jobber med å få klarhet i hvor varene stammer fra. De er siktet for mistanke om smugling, forklarer etterforskningslederen.

Resultatet av avhørene vil avgjøre hva som skjer videre med de to mennene.

— Det er foreløpig ikke tatt stilling til videre fengsling, men i utgangspunktet tror jeg ikke det vil skje, sier han.