Elgkalven hadde flere skader blant annet i nakke og rygg da den ble funnet. Her er magesekken revet ut via ryggen på kalven. Foto: Dag Inge Svendsen
Kan ha vært ulv: Det gjøres nå forsøk på å finne svar på hva det var som forsynte seg godt av en elgkalv på Isefjær i Høvåg denne uken. Statens naturoppsyn utelukker ikke at det kan dreie seg om en ulv. Foto: L chen, Per

LILLESAND: — Vi satte opp viltkameraet i går i håp om å finne ut hva som forsynte seg av elgkalven i Høvåg, sier grunneier Dag Inge Svendsen til Fædrelandsvennen torsdag morgen.

Onsdag monterte han et viltkamera på Isefjær i nærheten av elgkadaveret, som nå fungerer som et lokkemiddel for sultne rovdyr. Viltkameraet har sensorer som blir utløst ved hjelp av bevegelse i området. Nå håper grunneieren at kameraet kan fortelle hvorvidt det er en ulv som forsynte seg kraftig av en elgkalv natt til onsdag.

Forsynte seg av elgkalv

Det var tirsdag et elgjaktlag ved Isefjær skjøt en elgkalv, som de ikke klarte å finne igjen etterpå. Etter omfattende søk, ble kalven funnet onsdag. Da var den blitt kraftig spist på. Rovviltinspektør Tom Udø konstaterte raskt at det hadde vært sterke krefter i sving etter å ha studert restene av elgkalven. Ifølge Udø er ikke kalvens skinn blitt bitt, men revet av.

— Ikke rev

— På kort tid er det spist rundt fire kilo kjøtt. Dette var ikke rev, for å si det sånn. Det kan meget godt ha vært ulv, men det er ikke sikkert, uttalte rovviltinspektør Tom Udø i Statens Naturoppsyn til Fædrelandsvennen.

Nå prøver man å få sikre svar på hva det var som forsynte seg av elgkalven. Svendsen har imidlertid ikke de store forhåpningene om å få et svar allerede i dag.

— Jeg skal bort å se om det er blitt tatt noen bilder, men jeg tviler på at kameraet har fanget opp noe den første natten. Det skal mye til, men en vet jo aldri, konstaterer han og tror det vil gå dager før viltkamerat gir resultater.

Må ligge noen dager

— Det er menneskelukt på kadaveret nå, noe som kan skremme vekk en eventuell ulv, men får det ligget noen dager, bør det begynne å trekke rovdyrene til seg, sier han.

Selv om Svendsen tviler på å få napp torsdag morgen, håper han likevel viltkameraet kan avsløre hva det var som forsynte seg kraftig av elgkalven.

— Vi får håpe kalven er et godt lokkemiddel. Vi må jo prøve å finne ut hva det kan være, sier Svendsen.