Har du tips i saken? Kontakt fvn.no på telefon 03811 eller send epost til tips@fvn.no!

LILLESAND: — Ja, vi kan slett ikke utelukke ulv. Vi kan ikke si sikkert, men det har vært veldige krefter i sving, sier rovviltinspektør Tom Udø i Statens Naturoppsyn.

- Dette er ikke rev

Det var tirsdag et elgjaktlag ved Isefjær skjøt en elgkalv, som de etterpå ikke greide å finne igjen. Etter omfattende søk, ble kalven funnet onsdag. Den hadde mistet livet ganske fort av skuddet, men i løpet av natten var den blitt kraftig spist på.

— Sterke krefter. Skinn er ikke bitt av, men revet av. På kort tid er det også spist rundt fire kilo kjøtt. Dette var ikke rev, for å si det sånn. Det kan meget godt ha vært ulv, men det er ikke sikkert, sier Udø.

Rovviltkontakt Jon Erling Skåtan skulle gjerne hatt et "visittkort" fra ulven. Da kunne man med større sikkerhet sagt om det var ulv eller en stor hund på vidvanke.

Kan være to ulver i Agder

— Men det kan meget godt være ulven som har vært eller er i Høvåg. Vi vet den spiste lam nord i Vennesla i helga. Avstanden til Høvåg er for ingenting å regne for en ulv, sier Skåtan.

Han utelukker heller ikke at det fremdeles er to ulver på Agder. I sommer var det to i landsdelen, minst. Da ble lam spist i Vennesla og Hægebostad med noen timers mellomrom.

— Vi konkluderte med to da. Det er umulig å vite hvor mange de er, eller hvor de er. Ulv vandrer over store avstander på relativt kort tid, sier Skåtan, som er interessert i tips hvis noen har sett noe.