KRISTIANSAND: — Det var en stor feil å kjøpe den båten. Det var galskap, sier Alejandro Fuentes til VG.

— Jeg lot egofølelsene ta overhånd, innrømmer Ali etter det spontane båtkjøpet søndag ettermiddag.

Han forsikrer om at han ikke har til vane å foreta impulskjøp i millionklassen.

— Nei, jeg er forsiktig med pengebruken. Båtkjøpet var et unntak som gikk over grensen. Kompisene mine og jeg ville ut i båt. Jeg følte på meg idet jeg kjøpte båten at det ville gå galt, men jeg lot egofølelsene ta overhånd.

Han beklager ulykken til alle involverte og sier til VG at han er svært flau og lei seg etter ulykken. Nå vil han selge millioncruiseren som han mistet kontroll over ved Fiskebrygga i Kristiansand søndag kveld.

Mistet kontroll

Det var søndag kveld rundt klokken 21 at Ali mistet kontrollen over sin nyinnkjøpte cabincruiser av typen Jeanneau Prestige på 34 fot.

Båten er rigget med 2x260 HK motorer og hadde en salgspris på 2,2 millioner kroner. Båten ble kjøpt bare timer før ulykken ved Fiskebrygga inntraff og ifølge flere vitner fvn.no har vært i kontakt med skal Ali ha kjørt uvørent og hatt flere nestenulykker før det smalt ved brygga.

I samtaler med politiet skal Ali først ha forklart at speeden på båten hang seg opp, noe de tekniske undersøkelsene av båten tilbakeviste. Politiet utelukket dermed at årsaken kunne være en teknisk svikt. Dermed kan Ali vente seg en bot av politiet etter ulykken.

Ifølge VG skulle Ali sette båten i revers og bremse litt idet de la til ved Fiskerbrygga i Kristiansand. Han endte opp med å gi gass og kollidere med to andre båter.

Fikk panikk

— Alle ble stresset og jeg fikk panikk, forklarer Fuentes.

To av de 13 vennene han hadde om bord, falt i vannet. En av vennene hans ble fraktet til Sørlandet sykehus med lettere skader etter kollisjonen.

— Heldigvis er det bare båtene som ble skadet, det kan jo fikses. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort om noen hadde blitt alvorlig skadet, sier Fuentes som fortsatt ikke har snakket med sin mor om det som skjedde.

— Jeg skulle egentlig ha gjort full promorunde og feiret singelutgivelsen i dag. Nå er alt kansellert på grunn av min oppførsel. Klart jeg er flau, jeg har nettopp gått på trynet foran absolutt alle, sier en tydelig preget Fuentes til VG.