Se video: Vitne: — Båten min ble knust

Ga gass inn mot brygga

Ali i båtulykke ved Fiskebrygga

KRISTIANSAND: Frode Berg fra Kristiansand var ikke i tvil om hvem som måtte stå bak båtulykken da han hørte om den på nyhetene søndag kveld.- Han visste ikke engang hvordan man startet båten. Jeg tenkte bare at det må være Ali etter å ha sett kjøringen hans på båtmessa, sier Frode Berg til fvn.no.

Han observerte Fuentes på båtmessa søndag ettermiddag i det Fuentes skulle legge til ved langbrygga.

— Han kom kjørende inn, og ropte noe om at det var best vi flyttet på oss, så ikke han knuste oss, sier Berg, som med en gang skjønte at Fuentes ikke var særlig båtvant.

"Han fikk båten i går, så han vet ikke hvordan man gjør det enda " skal det ha blitt sagt fra en person som var ombord i båten.

— Jeg tror ikke han var klar over hvor lang båten var. Han klarte ikke å legge til på langs, han la til rett fram, sier Frode Berg til fvn.no, som måtte se Fuentes forsøke å legge til rett fram opptil flere ganger uten å lykkes.

Til slutt måtte passasjerene hoppe over to meter til land.

Politiet: - Hadde ikke kontroll Arild Sørensen, leder av allmenngruppa ved Agder politidistrikt, har fått inn liknende vitneobservasjoner.

— Han ble observert tidligere på dagen ved Tømmerstø. Da hadde han også litt problemer med en annen båt. Det kunne virke som om han ikke hadde kontroll på båten, sier Sørensen til fvn.no.

Etterforskeren forteller at politiet ikke har vært i kontakt med vitner som har sett hendelsen på selve båtmessa. Men sier at flere vitner skal avhøres.

Også flere vitner fvn.no har vært i kontakt med, så Fuentes på messa.

— De holdt på å krasje inn i nabobåten allerede da de dro ut. Mannskapet bare gliste og føreren ga full gass, sier et annet vitne som så den tidligere Idol-stjernen rett etter at han hadde overtatt båten på båtmessa.

- Han fikk et stort leketøy han ikke skulle ha hatt, sier vitnet, som ikke ønsker å stå frem med navn på fvn.no.

Han ble heller ikke overrasket da han så at det hadde skjedd en ulykke senere på kvelden.

— Hun jeg er sammen med sa at her går det galt. Da vi kom hjem og så på nyhetene, sa hun "det var det jeg visste". Det var kanskje ikke så rart at han krasjet.

Nok et vitne fvn.no har vært i kontakt med, bekrefter historien.

— I stedet for å undersøke hvordan det gikk med båtene ved siden av, så lo de rått før de kjørte avsted. Dessverre for Ali,så hadde han med seg noen som syntes dette bare var moro, sier det kvinnelige vitnet.

Ikke tekniske feil med båten

Politiet undersøkte mandag Fuentes' båt. Ali har tidligere hevdet at krasjet skyldtes en teknisk svikt.

— Teknikere og en fra en båtforening har undersøkt båten. Det ble ikke funnet noen tekniske feil, sier Sørensen.

- Betyr det at dere utelukker at årsaken til ulykken er en teknisk feil på båten?

— Ja, det gjør i grunnen det, sier Arild Sørensen i politiet, som forteller at Fuentes antakelig vil få en bot etter ulykken.

Manager: - Har hatt naturlig omgang med båt Jan Fredrik Karlsen, Alejandro Fuentes' manager, sier at Fuentes ikke har eid båt tidligere.

— Nei, det har han vel ikke, iallefall ikke av den type båt, sier Karlsen til fvn.no.

- Er Ali båtvant?

— Det er et definisjonsspørsmål. Han har hatt naturlig omgang med båt i sin oppvekst. Men hvordan folk skal definere det å være båtvant for bli opp til hver enkelt, svarer Karlsen.

Han ønsker ikke å gå noe nærmere inn på det som skjedde.

— Utover det er det ikke så mye mer å si annet enn at det er en svært beklagelig hendelse. Et uhell, som sikkert mange båtførere kan kjenne seg igjen i.

— Det er svært beklagelig og han er svært lei seg. Han beklager til alle som som var involvert, også vitnene.