Liv Skisland
Silje Severinsen fra Grimstad har Fiskebrygga som sin favoritt.
Marie Wæthe Hagen
Per Oddgeir Saur
Erika Kåresen
Arne Kjøhl Nodeland
Geir Olav Kaase
Stine Kornbrekke

Les også:

Liv Skisland

Liv Skisland

Kilden er mitt symbol på Kristiansand. Det er et flott bygg, som jeg selv er stolt over. Det fremmer byen, og det er mye snakk om Kilden fordi det er mye som skjer der. Og det fortjener å bli snakka om, for det tilfører byen mye bra. Jeg er der ofte og får med deg det de setter opp. Det fungerer som et samlingspunkt.

Jeg har bodd i Kristiansand hele mitt voksne liv, og synes det er en fin by, men vi kunne godt vært kjent for noe mer enn Dyreparken.

Les også:

Silje Severinsen

Silje Severinsen fra Grimstad har Fiskebrygga som sin favoritt.

Jeg velger Fiskebrygga fordi jeg synes det er mye stemning der, fin skjærgård og viser på den måten det du forbinder med Sørlandet. Det er dit vi går for å ha det hyggelig.

Byen har mye å by på, og vi fra Grimstad og Arendal tar ofte turen hit. Det er nok helst vi fra stedene rundt som reiser hit, enn omvendt. Det er en fin turistby, og mye bra som skjer om sommeren.

Les også

Marie Wæthe Hagen

Marie Wæthe Hagen

For meg er det Posebyen som er Kristiansand. Det er veldig fint der med gammeldagse bygninger, og det viser fram det tradisjonelle på en god måte.

Det er spesielt fint der om sommeren med blomster utenfor husene. Går man der om sommeren får man skikkelig sørlandsstemning.

Kristiansand er en typisk sommerby, men jeg synes det skjer mye ellers også, for eksempel rundt juletider.

Per Oddgeir Saur

Per Oddgeir Saur

Jeg mener helt klart at Rådhuskvartalet er det tydeligste symbolet på Kristiansand. Det er noe med arkitekturen der som er veldig spesielt. Det er forskjellige bygninger med forskjellig materiale og utsmykking, som gjør det til en vinner for meg.

Jeg er opprinnelig fra Steinkjær, men har bodd mange år i Kristiansand nå. Jeg mener Kristiansand er en veldig fin by, men så er det jo også opp til hver enkelt hvordan man har det der man er.

Erika Kåresen

Erika Kåresen

Jeg velger Kvadraturen som symbol på Kristiansand. Det er lett gjenkjennelig, og det er ikke mange andre byer som har en slik byplan, så det er jo spesielt.

Kristiansand er en typisk sørlandsby, og jeg vil si at det er perlen på Sørlandet. Det er mye bra som skjer her på sommeren, men jeg synes de har blitt flinkere til å fokusere på at det må skje noe på vinteren også. Det er vel ikke til å komme utenom at Kristiansand er mest en sommerby.

Arne Kjøhl Nodeland

Arne Kjøhl Nodeland

Jeg velger Fiskebrygga fordi det viser hvor bra Kristiansand kan være på sommeren. Det er om sommeren byen virkelig våkner til liv, og det mener jeg Fiskebrygga viser best. Jeg er glad i sjøen, og det får jeg en bit av ved Fiskebrygga.

Det er nok på tide at vi får et tydeligere symbol på hva som er byen, og vi kan godt bli flinkere på å skape liv og røre også når det ikke er sommer. Jeg bor her hele året, så for meg er det mer enn bare en sommerby.

Stine Kornbrekke

Stine Kornbrekke

For er det Fiskebrygga som er symbolet på Kristiansand. Jeg liker sjøen og jeg mener at Fiskebrygga er et godt symbol på byen og Sørlandet.

Kilden er jo også et tydelig symbol, men Fiskebrygga er mer idyll og kos.

Kristiansand er og blir en sommerby, men jeg synes ikke det gjør så mye. Det er liv og stemning her da, og det er bra.

Geir Olav Kaase

Geir Olav Kaase

Symbolet på Kristiansand? Jo, det må bli Fiskebrygga. Det er det første som faller meg inn. Det er en plass jeg liker veldig godt i Kristiansand, og et sted jeg forbinder med byen og god stemning.

Folk generelt vil nok si at Kvadraturen er symbolet på Kristiansand. Men for meg må det bli Fiskebrygga.

Det er jo sommeren som er årstida til Kristiansand og skal det først være vinter, så savner jeg mer snø.