KRISTIANSAND: — Jeg blir sittende som passiv tilskuer uten å kunne forsvare min klient mot de påstandene som politiet lekker til media. Dette er alvorlig, og det hindrer meg i å gjøre jobben min, sier advokat Sveinung Johnsen.

Se video her

I dag snekrer han ferdig en anmeldelse som sendes spesialenhetens leder, advokat Bjørn Vikse i Haugesund.

Preventivt

— Grunnen til at jeg anmelder politiet og ber om at de etterforskes for å finne ut hvem som har lekket til VG, er særlig fordi jeg ikke får innsyn i det som politiet lekker til media. Jeg gjør det for at det skal ha en preventiv virkning overfor politi. De skal vite at slike lekkasjer kan bli gått etter i sømmene, sier Johnsen.

Førstestatsadvokat Erik Erland Holmen i Agder statsadvokatembeter rettet i dag en henvendelse til Agder politidistrikt.

— Jeg ønsker at politiet ser på saken og har bedt om å bli orientert. Vi vil etter medieoppslag i dag på egen hånd kontakte spesialenheten. Politiet opplyser til meg at de selv vurderer om dette er en sak for spesialenheten, sier Holmen, som vil få saken til påtalemessig vurdering før ferien.

Skjerpet

Politiadvokat Arne Kjønstad har i dag skjerpet opp sine egne medarbeidere som har lekket fra den etterforskningsmessige viktige lydloggen.

— Jeg har sendt et brev til de som jobber med saken, er alt Kjønstad vil si.

— Vi ønsker siktedes forklaring først. Vi vil høre hans ord på det som har skjedd før vi konfronterer ham med lydloggen. Hvis han får innsyn i den først, kan han tilpasse sin forklaring. Det ønsker vi ikke skal skje. Vi har bare fått et avhør av ham 31. mars og et avbrutt dagen etter. Vi vil ha en mer detaljert forklaring, men det har ikke vært mulig så langt på grunn av hans psykiske helse, sier Arne Kjønstad.