KRISTIANSAND: Johnsen, som er forsvarer for den drapssiktede 26-åringen, krevde innsyn i lydloggen fra Elin Laursens voldsalarm etter at deler av innholdet kom ut til media forrige uke. Han fikk ikke medhold i tingretten.

— Jeg synes det er helt håpløst at noen i media sitter på informasjon som kan spres, og at jeg ikke får tilgang til samme informasjon, sier Sveinung Johnsen til fvn.no.

Samstemmer ikke

Lydopptaket befinner seg på en cd med mye støy, og skal av den grunn renses av Kripos. Det finnes ifølge kjennelsen fra retten ikke noen utskrift av hva som fremkommer i opptaket.

— Jeg blir spurt en del spørsmål om hva jeg synes. En lydlogg kan tolkes på flere måter, og jeg vil finne ut av innholdet før det slås opp i media, sier Johnsen.

Den drapssiktedes forklaring hittil skal ifølge retten ikke samstemme med det som kan høres på lydloggen. Han er imidlertid ikke blitt konfrontert med det som fremkommer på opptaket. Politiet ønsker å avhøre siktede på nytt før det gis innsyn i materialet.

Sentralt bevis

Kristiansand tingrett mener at dersom forsvareren gis innsyn i lydloggen, medfører det en klar fare for at 26-åringen vil tilpasse sin forklaring etter det som høres på opptaket. For retten fremstår lydopptaket som et sentralt bevis i saken.

— Hvis det som er gjengitt i media er hovedinnholdet, er min klient kjent med det allerede, sier Johnsen, og legger til at kjennelsen fra tingretten vil bli påkjært til lagmannsretten.

Advokaten har tidligere uttalt til fvn.no at han vil anmelde Agder politidistrikt til spesialenheten for politisaker etter lekkasjene til media. Dette står fortsatt ved lag.

— Anmeldelsen er underveis, sier han.