LILLESAND: Under arbeidet med E18-utbyggingen gikk en sprengning veldig galt ved 19.30 i mandag kveld. Ei 9 år gammel jente ble truffet, men ble kun lettere skadet.

— Det regnet stein, og hvis noen hadde fått steinene som havnet i vannet i hodet hadde det vært over, sier Oddmund Sodal.

Han var tilstede når det skjedde, og forteller om kaotiske tilstander idet det begynte å regne stein.

— Det var heldig at det ikke gikk verre, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Ifølge Kyrre Lian ved CJV E18 var det en salve på 1200 kubikk sten som var ladet under sprengningen. Han kan ikke si eksakt hvor stor mengde sten som haglet over området, men anslår at det kan ha vært rundt en kubikk.

Sprengningsarbeiderne var skjermet og er uskadd. Stenspruten havnet 300 meter unna, hvor avslutningsfesten foregikk. Kun et hus ligger i treffområdet. Det har blitt påført skader, særlig har det gått utover taket.

Var livredde

Michelle Fredheim var en av foreldrene som var med på avslutningsfesten.

— Vi hørte et drønn, og kjente flere skjelvinger i bakken. Alle stoppet og stod stille, da begynte det å regne sten overalt. Jeg dukket og løp for å finne ungene, sier hun. Det var et femtitalls personer tilstede: skoleelever søsken og foreldre. De var iferd med å grille og bade når de ble avbrutt av ulykken.

Fredheim forteller at to av de voksne løp opp mot veien for å stoppe arbeidet, i frykt for at det skulle komme mer sten.

— En stor stein landet rett foran noen unger som badet. Ei lita jente ble truffet i beinet av en mindre, sier hun.

CJV E18 og Agder OPS er ansvarlige for arbeidet i området. CJV E18 og Agder OPS møttes ved 10-tiden for et møte med Politiet på sprengningsstedet ved Kaldvell i Lillesand. Arbeidstilsynet skal være på vei til stedet. Undersøkelser er igang for finne ut hva som gikk galt.

Oppsprukket fjell? - Hvis det har vært oppsprukket fjell i sprengningsområdet som vi ikke har sett, så kan det være årsaken. Men det må undersøkelsen konkludere, sier Kyrre Lian ved CJV.

— Men det har klart ikke vært noen hyggelig opplevelse for de involverte, sier Lian.

— Enhver slik sak er uønsket, sier Lars Gunnar Nag i Agder OPS til fvn.no.

— Vi sendte varselsirener før sprengningen. Kanskje må disse bli høyere. Eller kanskje vi må holde folk unna et større område rundt anleggsarbeidet. Men det må vi se på når vi har rapporten i morgen.

— Minner ikke denne ulykken veldig om spregningsulykken ved Sørlandssenteret en tid tilbake?

— Det vil jeg ikke kommentere før vi har rapporten i morgen, svarer Nag knapt.