FLEKKEFJORD: Tirsdag denne uka kjørte Bryne-gutten utfor veien i Lyngdal. Fredag var han igjen på hjul mot Sørlandet.

— Operasjonssentralen i Rogaland meldte klokken 18.32 at samme gutten på nytt hadde tyvlånt en bil, og sannsynligvis satt kursen sørover igjen, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Involvert i trafikkuhell

11-åringen hadde sannsynligvis dratt fra Bryne ved 17-tiden i en bil tilhørende familien. Dette var en annen bil enn han brukte under "flukten" tirsdag. Politiet i Rogaland sendte en patrulje sørover, samtidig som en politipatrulje fra Lister kjørte vestover.Klokken 18.57 meldte politiet i Rogaland at en liknende bil hadde vært involvert i et trafikkuhell på E 39 mellom Helleland og Moi i Rogaland.

— Vi ble enige om å prøve å stoppe gutten på en skånsom måte. Vi var ikke interessert i noen bilforfølgelse. Vi planla å stoppe bilen ved Flekkefjord, sier Neset.

Taktikken var å lage kø slik at 11-åringen ble tvungen til å stoppe. Patruljen fra Flekkefjord stoppet derfor trafikken på E 39 øst for Flekkefjord i begge retninger, mens politipatruljen fra Rogaland fulgte etter gutten på god avstand.— Dermed kunne politipatruljen fra Rogaland ta igjen gutten stille og rolig, sier Neset.

- Bekymringsfullt

Gutten ble så tatt hånd om og brakt tilbake til foreldrene.

— Det er bekymringsfullt at denne gutten på ny tar en bil og kjører av gårde. Vi håper det blir iverksatt tiltak hjemme i Rogaland, men denne hendelsen skjedde i Rogaland politidistrikt, og det er de som må følge opp saken, sier Neset til Aftenbladet.

Operasjonsleder i Roglaland politidistrikt, Svein Kjetil Larsen, sier til Aftenbladet.no at gutten er overlevert til barnevernet og at de i samråd med familien vil ta saken videre.

— Vi er svært bekymret for den faren han utsetter seg selv og andre trafikanter for, sier Larsen.