LYNGDAL/FLEKKEFJORD : — Han fortalte meg at han også tidligere hadde forsøkt å kjøre til Danmark. Den gangen brukte han en traktor og kom derfor ikke fullt så langt. Han ble stanset før han klarte å forlate hjemkommunen, forteller politistasjonssjef i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, til Fædrelandsvennen.

Lastebilsjåfør meldte fra

Det var klokka 12.49 tirsdag ettermiddag at politiet fikk telefon fra en lastebilsjåfør. Han hadde like før blitt forbikjørt av en personbil som hadde endt i grøfta like ved Lenefjorden i Lyngdal.Yrkessjåføren mente bilføreren så mistenkelig ung ut og anslo ham til å være omkring 13 — 14 år. Han viste seg å være kun 11 år gammel.

To politipatruljer fra henholdsvis Kvinesdal og Flekkefjord ble sendt til Lyngdal. De påtraff 11-åringen og brakte ham til Flekkefjord politistasjon.

Ville ikke snakke

— Jeg tok ham med inn på kontoret for å snakke med ham, men han var lite villig til å fortelle noe om det som hadde skjedd. Stort sett så lukket han øynene og ville bare sove, forteller Skåland.

Politistasjonssjefen fikk likevel vite litt om hendelsesforløpet.

— Han hadde vært på skolen tidligere på dagen. Da han kom hjem hadde han tatt stefarens bil og kjørt i retning mot Danmark. Han fortalte at han hadde planlagt å legge turen om Oslo, forteller Skåland.

Da 11-åringen, som er hjemmehørende på Bryne i Time kommune, kjørte i grøfta ved Lenefjorden i Lyngdal, hadde han lagt bak seg en kjørelengde på omkring 150 kilometer.

Moren og stefaren kom til Flekkefjord etter omkring 2,5 timer og hentet gutten på kontoret til politistasjonssjef Skåland. Paret hadde med seg en biltilhenger og fikk dermed meg seg bilen som var blitt hentet av Viking.

Moren bekreftet overfor politiet at 11-åringen også tidligere hadde forsøkt å reise i retning mot Danmark med traktor.

Barnevernet varslet

Barnevernet er rutinemessig varslet i saken.

— Saken ansees ikke for å være en politisak. Politiet skriver imidlertid rapport og oversender den til barnevernet, sier Skåland.

Det skal ikke ha blitt meldt om uvettig kjøring på strekningen mellom Bryne og Lyngdal i det aktuelle tidsrommet.