KRISTIANSAND: — Vi blir nødt til å ta hele krysset. Nå henter vi inn folk og i løpet av dagen starter vi gravingen, sier driftsleder for ledningsnett og avløp i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, Kjell Einar Liane.

Hullet i Elvegata ble oppdaget tidlig tirsdag morgen. Nå er området sperret av i påvente av gravearbeidet.

- Hva er årsaken til dette?

— Dette skjer på grunn av brudd i ledningsnettet. Rørene i denne delen av byen er i en veldig dårlig forfatning, sier Liane.

Havner i Otra

En liten titt ned i hullet viser at store grunnmasser er vasket bort. Ved elvebredden bortenfor lå flere kubikk sand som har gått gjennom kloakkledningene og ut i Otra.

Liane opplyser at ledningsnettet i hele Kvadraturen må rehabiliteres.

— Vi gjorde en undersøkelse i fjor og kom fram til at Kvadraturen og Gravane er de områdene som haster mest. Vi har planlagt å starte med dette arbeidet i år, sier Lian.

HULL: Ved krysset mellom Elvegata og Kristian IVs gate forsvant brosteinene plutselig ned i et stort hull. Foto: Tore André Baardsen

Større enn Kleppe-hullet

Hullet like ved Statoil-stasjonen ligger et kvartal fra lokalene til Demokratene, hvor det dukket opp et lignende hull i veien i april i fjor. Hullet ble døpt Kleppe-hullet av ingeniørvesenet, etter at partileder Vidar Kleppe ble avbildet stående oppi hullet. Ifølge Liane er det nye hullet minst tre ganger så stort.

— Her er det plass til både én og to politikere?

— Her er det plass til hele Arbeiderpartiet, sier Liane.