– Dette var en koordinert aksjon som skjedde to dager etter pågripelse av bakmannen. Vi aksjonerte mot alle leilighetene han eide samtidig. Formålet var å undersøke om det var prostituerte i leilighetene, sier påtaleansvarlig John Lode Roscoe i Vest politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Etterforskningen av saken startet allerede i mars, da politiet i Bergen snakket med byens prostituerte, for å sjekke hvordan de hadde det.

– Det dannet seg et mønster, sier Bjarte Schrøen, ved Vest politidistrikt, til Dagbladet, som omtalte aksjonen først.

Seks leiligheter i Kristiansand

Samtidig som politiet gikk til aksjon i Bergen, ble det også gjennomført politiaksjoner i flere andre politidistrikter.

Politiet har holdt leilighetene under oppsyn i lang tid. Politiet har observert flere kvinner som har gått inn og ut av leiligheten. Foto: Politiet / NTB

Påtaleansvarlig Roscoe bekrefter til Fædrelandsvennen at politiet aksjonerte mot seks leiligheter fordelt på tre adresser i Kristiansand sentrum.

I forkant hadde politiet spanet på leilighetene for å dokumentere hvem som var i leilighetene.

Fire politidistrikt var involvert i aksjonen med navnet «Operasjon Merkel». Saken ble koordinert av Vest politidistrikt.

Objektene var spredt fra Bergen i vest, langs kysten fra Stavanger til Kristiansand og videre til østlandsbyene Skien og Drammen, skriver Dagbladet.

Tre personer siktet

Totalt slo politiet til mot 19 leiligheter eid og leid ut av en 46 år gammel mann fra Sandnes. Politiet avdekket prostitusjon i 17 av leilighetene.

Mannen er siktet etter den såkalte hallikparagrafen. Politiet mener han har bistått hallik-nettverk med leiligheter.

Brynjar Meling er mannens advokat og sier til Dagbladet at mannen ikke erkjenner straffskyld.

Roscoe sier at mannens samboer også er siktet i saken.

Også en ukrainsk kvinne, som skal ha tilknytning til Russland ifølge politiet, er siktet i saken.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Kim Brügger Villanger, som er kvinnens advokat.

Roscoe sier at saken snart er ferdig etterforsket.