— Dette er jo et enormt beløp. Motstanderne må innse at slaget er tapt, det er den eneste logiske vurdering man kan ta. De må i alle fall gå ut og fortelle hvor de 50 millionene skal kuttes; blir det i skole, eldreomsorg, eller hentes beløpet inn ved skatteøkninger, spør Stian Storbukås, gruppeleder for Frp.

Han kaller det totalt useriøst å fortsette kampen for en løsning der kommunen blir erstatningsansvarlig i denne størrelsesorden.

Harald Furre (H) og Stian Storbukås (Frp) er klare på at det er for seint å snu. Her fotografert på Torvet ved en tidligere anledning. Foto: Reidar Kollstad

Koster en idrettshall— Dette handler om prisen av en flerbrukshall. Er det slik de skal drive politikk, er det bra disse partiene ikke er i posisjon og skal styre byen, mener Storbukås.

Tirsdag ettermiddag la rådmannen fram sin innstilling før bystyremøtet neste onsdag:

Bystyret anbefales å stå ved kontrakten om å la selskapet Torvparkering AS få bygge parkeringsanlegget. I motsatt fall må kommunen belage seg på en regning på minst 50 millioner, samt juridisk tautrekking med utbygger.

Det vil bety færre sykehjemsplasser, dårlige kvalitet i skolen og færre barnehageplasser.

Ordfører Harald Furre (H) har følgende kommentar til innstillingen:

— Den viser at det etter min mening vil være svært uheldig om bystyret vedtar å bryte kontrakten. Da står vi foran en lang og uforutsigbar rettsprosess med titalls millioner i erstatningsansvar. De millionene må hentes fra driften av kommunen, det vil bety færre sykehjemsplasser, dårlige kvalitet i skolen og færre barnehageplasser, nevner Furre.

Slik blir Torvet parkeringsanlegg i to etasjer, til en pris på 210 millioner kroner. Foto: Veidekke Agder

— Veldig nøkternHan avviser at rådmannen har smurt tykt på for å skremme motstanderne.

- Jeg tror tvert imot. Jeg oppfatter rådmannen til å være veldig nøktern, han er selvfølgelig redd for at hvis man skriver tall vil motparten bruke det som sannhetsbevis i en eventuell rettssak. Så jeg tror han er veldig nøktern, sier Furre, som sier han er svært spent før bystyremøtet neste onsdag.

Harald Sødal (KrF) har tidligere stemt mot parkeringsanlegget, men ville tirsdag ikke antyde hva han lander på. Heller ikke Petter Benestad (V) vil si noe før bystyremøtet.

Disse to er blant representantene som kan havne på vippen i saken.