Etter 1-1 mot Mjøndalen i kampen Start egentlig måtte vinne, innser trener Bård Borgersen at tiden de har til å redde plassen er ekstremt knapp.

— Jeg håper vi har nok tid. Det er det som er spørsmålet hele veien, sier Bård Borgersen.

Start spilte fredag 1-1 i bunnkampen mot Mjøndalen, i kampen "alle" på forhånd sa de måtte vinne. Men i stedet står de nå med 13 kamper på rad uten seier. Håpet om fornyet kontrakt lever likevel ettersom de fortsatt innehar kvalikplassen - ett poeng foran Mjøndalen og med tre mål bedre i målforskjell når to kamper gjenstår.

- Har retningen igjen

Start møter Stabæk borte og Molde hjemme i de to siste kampene. Tromsø har i øyeblikket grepet om den siste "sikre" plassen i eliteserien.

— Jeg synes gjengen har jobbet utrolig hardt og vært veldig lojale i forhold til retningen vi har staket ut, og klart å holde konsekvenser utenfor, bortsett fra mot Sandefjord hvor vi av en eller annen grunn var preget. Det var jeg spent på hvordan de ville respondere på i dag. Men nå har vi retningen igjen. Nå må vi identifisere det vi var gode på sånn at sitter oftere neste gang, sier Borgersen.

— Er det dere leverer godt nok til å holde plassen?

— Siden jeg kom har jeg vært tydelig på at vi måtte inn og skape en endring til det bedre. Så er det slik at også andre øver, og vi må i tillegg bli bedre og bedre under tidspress. Men vi kan ikke hoppe over trenings- eller utviklingslæren selv om vi har dårlig tid.

Vil ikke tenke på Mjøndalen

— Hvor mange poeng trenger dere?

— Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, sier Borgersen som igjen kunne takke en meget god Håkon Opdal for at de fikk med seg ett poeng. Start-keeperen hadde fire matchavgjørende redninger.

Daniel Aase var også meget god. Han satte fart på Start da han kom inn etter pause og utliknet i tillegg til 1-1 med et utsøkt hælspark. Men han vil ikke vurdere Starts sjanser opp mot Mjøndalen. Bruntrøyene møter Aalesund hjemme og Viking borte i de to siste kampene.

— Vi må ikke tenke så mye på dem. Vi må jobbe for å bedre vår prestasjon, og håpe at det holder, sier driblefanten.

- Tror veien er riktig

Starts midtstopper Jørgen Hammer har fortsatt klokkertro på retningen til Borgersen.

— Klart det er kort tid å få snudd det på, men vi tror at veien vi går er riktig, og vi går den hundre prosent, sier Hammer.

— Tror du det blir nok til holde plassen?

— Resultatet blir likegyldig å tenke på nå. Det er prestasjonen som står i fokus. Gjør vi gode kamper så kommer resultatene.

Han kaller Starts rekke på 13 kamper uten seier for "bare et tall".

— Vi i må fokusere på prestasjone, og lære av dem. Det har vært en oppadstigende kurve selv om ikke resultatene har kommet. Men plutselig får vi en katchup-effekt, sier en forhåpningsfull Hammer.