FLEKKEFJORD: — Takk skal du ha. Dette fortjente innbyggerne i Lister, sa Liv Stordrange.

Flekkefjordskvinnen vil 1. september ha jobbet ved trafikkstasjonen i Flekkefjord i 40 år. I går kvitterte hun med å gi samferdselsministeren en god klem.

KrF-ordfører Sigmund Kroslid i Flekkefjord var ikke like raus med klemmene, men var også godt fornøyd med at statsråden lovet at trafikkstasjonen skal bestå.

— Det gjenstår å få tilbake tilbudet om oppkjøring på motorsykkel til Flekkefjord, men nå vet vi i alle fall at trafikkstasjonen ikke blir lagt ned, sier Sigmund Kroslid.

Også i Setesdal har det vært et stort engasjement for å bevare trafikkstasjonen på Evje. Ordfører Bjørn A. Ropstad i Evje og Hornnes som selv har vært flere ganger i Oslo for å tale stasjonens, var strålende fornøyd i går da statsråden kom på besøk.

I Flekkefjord fikk samferdselsministeren også høre om de mange ulykkene på E 39, og om kravene om at det bygges midtdelere.

— Vi skal fortsette å bygge nye og sikrere veier samt utbedre de eksisterende i tur og orden, sier Liv Signe Navarsete.

Etter siste finregning ser det ut til at det mangler 200 millioner kroner på å fullfinansiere Listerpakken med blant annet delvis ny riksvei 465 mellom Kvinesdal og Farsund. I over 50 år har beboerne på Vest-Agders største øy, Hidra, kjempet for fastlandsforbindelse. Da reguleringsplanen for tunnelforbindelsen i vår var vedtatt og bompengesøknaden nesten var skrevet, krevde Vegdirektoratet at et broalternativ på nytt skulle utredes.

Nils Olav Vågen i Hindra landfast mener kravet må bero på en misforståelse, og fikk i går løfte om å få et møte med samferdselsministeren etter at de har gått en ny runde med direktoratet.

Torbjørn Witzøe