MANDAL: Etter planen skulle 16 av landets trafikkstasjoner legges ned. I dag kunne samferdselsminister Liv Signe Navarsete annonsere at alle 16 får fortsette med et fullverdig tilbud.

Ordførerer Åse-Lill Kimestad i Mandal er svært fornøyd med beslutningen.

— Det var en hyggelig nyhet. Mandal har vært rammet av nedleggelse av en rekke offentlige arbeidsplasser, sier Kimestad.

Trafikkstasjonen skal videreføre alle tilbud den nå har. Hvis det skal skje endringer, har samferdselsministeren lovt at det skal skje i samråd med lokale myndigheter.

Det var den siste Bondevik-regjeringen som påla vegvesenet et større effektiviseringsprogram. En del av effektiviseringen var nedleggelse av trafikkstasjoner. Den nye regjeringen tok opp saken på nytt og sende den til offentlig høring. Resultatet ble at samtlige 16 stasjoner som var truet av nedleggelse, ble berget. På Agder gjelder det Evje og Flekkefjord i tillegg til Mandal.

— I Mandal har det vært et stort engasjement med høylydte protester og underskriftskampanje mot nedleggelse. Jeg har hatt møte med statssekretær Steinulf Tungesvik og vår egen Truls A. Wickholm i samferdselskomitèen, sier Åse-Lill Kimestad.

Regjeringen har blant annet lagt vekt på at folk ikke skal ha urimelige avstander til et viktig offentlig tilbud samt at det skal være kundevennlige løsninger.

Mandag ble det klart at trafikkstasjonene i Flekkefjord og Evje og Hornnes også får fortsette.