KRISTIANSAND: Det er under to uker siden Expert stormarked ble frastjålet varer for én million kroner. Og natt til søndag gjorde tyver et nytt forsøk på å få med seg verdier fra butikken.

— Vi fikk melding om at innbruddsalarmen hadde gått ett minutt over midnatt. Sceuritas fortalte oss at det var detektoren som dekket taket som hadde gått av, forteller Arne Arnesen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Sikret video

Politiet sendte en patrulje opp til stedet. De var inne i forretningen, men kunne ikke se at noe var stjålet. I tillegg har politiet sikret seg en video fra Expert.

— Den har vi gått igjennom, og der kan vi se at det skjæres hull i taket, før det blir dyttet ned en stige. Men det kommer ingen personer ned, så det kan jo tyde på at de har blitt skremt, sier Arnesen.

Østeuropeisk sigarettpakke

Det stod også en stige ned fra fjellet i bakkant og ned på Expert da politiet ankom, og det ble funnet verktøy på taket. Politiet sendte ut en hundepatrulje, som fant to jakker og en sigarettpakke i skogen like ved Expert. Politiet mistenker at det kan tilhøre gjerningspersonene.

— Sigarettene hadde østeuropeisk skrift, så det kan tyde på at det er østeuropeere som har vært på ferde, påpeker Arnesen.

Hundepatruljen fulgte et spor fra innbruddsstedet i retning Quality, men mister sporet like utenfor McDonalds.

— Det kan tyde på at det har stått en bil her, forteller Arnesen.

Polakker pågrepet i Grimstad

Like over klokken halv to, omkring halvannen time etter innbruddsforsøket, stopper politiet i Grimstad en bil med to polakker på henholdsvis 27 og 34 år. I bilen finner politiet mange bæreposer med stjålne barberblader og hudkrem.

— Vi vil sjekke de tekniske sporene fra Sørlandsparken opp mot disse to, sier Arnesen.

Arnesen vil ikke spekulere i om det var de to polakkene har noe med det forrige innbruddet på Expert å gjøre.