VENNESLA: — Det er svært uheldig hvis et bygg- og deleforbud forsinker vårt viktige byggeprosjekt. Dette er mennesker som trenger en tilrettelagt bolig. Ventelisten er allerede lang, sier styreleder i Venneslas kommunale boligstiftelse, Inger Turid Tonstad.

Hun er også KrF-politiker og leder av det kommunale levekårsutvalget.

Som levekårspolitiker er hun lite fornøyd med at politikerne i bygg- og miljøutvalget vurderer å legge ned bygg- og deleforbud nord i sentrum i påvente av en områdeplan for hele sentrum nord.

— Vi vil nå gjøre våre argumenter tydelige. Det er altså svært uheldig hvis vårt byggeprosjekt utsettes, sier Tonstad.

Venteliste

De 16 leilighetene hun snakker om, skal påbegynnes neste år og stå ferdig i 2018. Allerede er 17 på venteliste. Av disse er 14 psykiske utviklingshemmede som i dag bor hjemme hos foreldre eller pårørende og som er i stort behov av egen leilighet om kort tid.

— Noen er snart voksne og klare til å flytte for seg selv. Andre er godt voksne, men trenger nå å flytte for seg selv, sier Tonstad.

Protestskriv

Flere store, private prosjekter med samlet rundt 300 nye leiligheter berøres av et eventuelt byggeforbud i sentrum: Svendsens-gruppens kjøpesenterprosjekt, BRGs store prosjekt for ny Coop-butikk og leiligheter ved siden av Esso-stasjonen og Heiseldalstunet.

Muligens også Svendsens-gruppens tidligere vedtatteleilighetsprosjekt i Vardehei.Om det også må vente på nye planer, avgjøres i augst.

Boligstiftelsens leilighetsprosjekt skal etableres på tomten mellom Europris og veien opp til Tvidøblane. Tomten eies av Sørlandet boligbyggelag. Utbygger er VEF i samarbeid med boligstiftelsen.

Boligbyggelaget sendte forrige uke protestskriv og sa at deres avtale om salg av tomt til boligstiftelsen ikke kan oppfylles hvis det blir byggeforbud.

Storplan

Fylkesmannen har også meldt seg på med innspill. Vennesla Tidende melder at han synes det blir for snevert med områdeplan for sentrum nord. Han ber Vennesla kommune heller lage en ny plan for hele sentrum, inkludert deler av Hunsøya og inkludert mulig ny jernbanestasjon i Graslia.