18-åringen bruker såkalte "k-bands" i treningen. De gir mer motstand når de brukes, og er et verktøy for å forbedre hurtigheten- -Beina går forhåpentligvis raskere når man tar de av, sier Salvesen. Foto: Torstein Øen
Lars-Jørgen Salvesen har et mål om å bli en bidragsyter på A-laget til Start kommende sesong, og ligger i hardtrening i ferieperioden. Her fra intervalløkten på Sparebanken Sør Arena. Foto: Torstein Øen

— Motivasjonen er veldig stor. Nå har jeg sett at det er mulig, sier Salvesen.

Fædrelandsvennen møter Salvesen på Sparebanken Sør Arena, hvor Hellemyr-gutten nettopp er ferdig med dagens egentrening. 18-åringen er helt alene, og gir alt i intervalløkten på kunstgresset på Starts hjemmebane.

— Jeg skal bli sterkere, raskere, og en bedre fotballspiller generelt, sier Salvesen, og tørker svetten som renner nedover panna.

Det er gått en måneds tid siden sesongen ble avsluttet, men Salvesen ligger ikke på latsiden av den grunn. Ferien er allerede avsluttet, det ble fire dager i London med noen kamerater. Nå skal grunnlaget legges for 2015, og spissen har skumle hensikter.

— Jeg skal trene hardt, være god i oppkjøringen, og vise Mons Ivar Mjelde at han ikke trenger å være redd for å bruke meg, sier Salvesen.

— Over all forventning

Start-treneren fikk mye kritikk i starten av årets sesong for ikke å slippe til ungguttene. Først i siste halvdel av sesongen fikk de spilletid.

For Salvesens del fikk han debuten på overtid mot Sogndal 31. august (3-2-seier, red.anm.). I nest siste serierunde mot Sandnes Ulf kom spissen inn etter 58 minutter. Fire minutter på overtid scoret han et nydelig mål med venstrefoten, og sørget for at Start reddet det ene poenget, og sendte samtidig Tom Nordlies menn ned til 1. divisjon.

— Årets sesong gikk over all forventning, egentlig, sier Salvesen, som hadde en drøm om et innhopp i 2014. — Man kan nesten si at jeg hadde en perfekt sesong, sett utenifra. Men jeg hadde en litt lang skade midt i sesongen, som kunne ødelagt mye. Jeg jobbet veldig hardt i skadeperioden, og kom veldig raskt tilbake, sier Salvesen.

Sendte Sandnes Ulf ned

Han rangerer scoringen foran egne fans på Sparebanken Sør Arena som høydepunktet. Målet kostet han også hestehalen, etter et veddemål han hadde inngått med Jesper Mathisen før sesongen.

— Det var vanvittig stort, sier Salvesen, som også scoret 29 mål på 17 seriekamper for Start 2 forrige sesong.

Målet er å bidra mer neste år, og 18-åringen har fått med seg noen «hjemmelekser» fra Start.

— Jeg må bli bedre til å holde på ballen når jeg har en mann i ryggen, spesielt når vi spiller med én spiss, sier Salvesen.

Den tidligere Vigør-spissen, som snart signerer en A-lagskontrakt med Start, er mest kjent for sine ferdigheter i boksen.

— Jeg skal selvfølgelig videreutvikle det også, men også bli bedre til å være et oppspillspunkt, sier Salvesen.

Usikker på overgang

Salvesen var usikker på om han i det hele tatt ville gå til Start før 2014-sesongen.

— Jeg var veldig i tvil før jeg dro, men for min del har det vært helt riktig å gå til Start, spesielt med tanke på hvordan jeg har gjort det, og hvordan det har blitt, sier Salvesen, som ser at veien opp til A-laget for de unge, lokale spillerne, er kortere enn på mange år.

— Hva tenker du om at Start skal få en større lokal profil i 2015?

— Det er nok litt på grunn av økonomien, men det er positivt også. Det blir mer attraktivt for andre unge å komme til Start, når de ser at unggutter slår gjennom. Jeg tror det kan bli bra, men vi må bevise at vi duger, og vise at den lokale profilen er riktig, sier Salvesen.