Hestehalen 2.jpg Foto: Torstein Øen
Hestehalen 3.jpg Foto: Torstein Øen
Hestehalen 6.jpg Foto: Torstein Øen
Hestehalen 5.jpg Foto: Torstein Øen
Hestehalen 4.jpg Foto: Torstein Øen
Hestehalen 7.jpg Foto: Torstein Øen

— Det føles annerledes, sier Salvesen og tar på sine nyklipte lokker.

— Det var definitivt bedre før, fortsetter 18-åringen.

Bak ham står lagkameratene Mathias Rasmussen og Jesper Mathisen. Førstnevnte med halve Salvesens hår i hånda, mens frisør Mathisen humrer og ler.

Løfte på La Manga

Med håret i hestehale har Lars-Jørgen Salvesen bøttet inn mål for andrelaget til Start denne sesongen. Det har blitt 28 nettkjenninger på 16 kamper. Søndag scoret han sitt første eliteseriemål da han tre minutter og 45 sekunder på overtid dunket til på halv volley over Sandnes Ulfs keeper Hannes Thor Halldorsson og inn i nettet. Dermed fastsatte 18-åringen sluttresultatet til 3-3. Da jubelen hadde senket seg ble Salvesen minnet på et løfte han ga til lagkamerat Jesper Mathisen før sesongen – nærmere bestemt under oppholdet på La Manga i februar. At den dagen Lars-Jørgen Salvesen scorer sitt første eliteseriemål på Sparebanken Sør Arena, da ryker hestehalen.

Skrekk i blikket

I forbindelse med innspillingen av Starts julekalender, som i år spilles inn ved Randesund Lysstøperi, ble Salvesen lagt under saksen.

— Kan jeg ikke heller ta håret rett opp, i stedet for at det blir langt hår på toppen og ingenting i nakken? spør 18-åringen. Det kunne Mathisen gå med på.

Dermed tok Mathias Rasmussen og holdt håret til Salvesen rett opp, mens Jesper Mathisen klippet.

— Du er jo helt nede i hodebunnen, sier Salvesen med skrekk i blikket.

Blikket hans ble ikke noe bedre da han så Rasmussen stå med rundt halvparten av håret sitt i hånda.

— Du sa jo at du ikke skulle ta så mye, sier søndagens Start-helt og kikker fortvilet bort på Mathisen.

- Et kjennetegn

Nærmest hele livet har Salvesen hatt et halvlangt hår, men siden sommeren i fjor har han bare latt det gro.

— Hestehalen ble et kjennetegn. Jeg liker å ha langt hår, sier 18-åringen, og legger til:

— Det er som med Samson, en person i Bibelen. Hans styrke lå i håret – det samme har det vært hos meg. Hvis målene uteblir i starten av neste sesong, da legger jeg skylden på Jesper, sier Salvesen, som tenker det blir en tur til frisøren i løpet av kort tid.

— Jeg visste ikke at det kom til å ta så kort tid fra målet til klippen, så det kan fort hende familien min får sjokk når de ser meg, sier han.

Fornøyd frisør

— I går scoret han et flott mål, og i dag fikk han en enda finere frisyre, sier Mathisen og smiler.

Mens Mathisen jublet for 3-3-scoringen til Salvesen søndag, jublet han nærmest enda mer for at han husket det de to hadde blitt enige om på La Manga.

— Det var på høy tid at vi fikk gjort noe med håret hans, sier den høyreiste midtstopperen, som har slitt med skade så å si hele sesongen.