Katrine Lunde til høyre fremførte en sang i Kristine Lunde-Borgersens Vipers-drakt. Lunde-Borgersen vil ha Lunde hjem i den trøya. Foto: Herman Folvik
Marianne Holmesland, Katrine Høyland og Katrine Lunde hedret Kristine Lunde-Borgersen med sang i hennes gamle trøyer. Foto: Herman Folvik.

I forbindelse med Vipers' avslutningsfest ble Kristine Lunde-Borgersen hyllet av klubben og sponsorer.Også tvillingsøster Katrine Lunde møtte opp. Lunde-Borgersen, som er fersk i Vipers' trenerteam, vil ha Lunde til Vipers.

— Ja, selvfølgelig vil jeg ha med Katrine på laget. Men vi får se hvordan det passer med hennes planer. Det er aldri umulig å få til noe, smiler Lunde-Borgersen.

Lunde innrømmer at hun kunne tenke seg å i vokte buret til søsterens lag.

— Det er klart det ville vært gøy å spille med Kristine som trener. Jeg savner jo Norge og Kristiansand, forteller målvakten.

Russland neste stopp

Likevel legger ikke Lunde skjul på at hun er motivert for mer spill i utlandet.

— Jeg trives veldig godt i utlandet, og har to år igjen med kontrakt der.

Lunde er nå ferdig etter flere år i ungarske Györ. Nå venter Rostov i Russland for sørlendingen i de neste sesongene.

— Jeg gleder meg til å starte opp der. Det blir spennende. Det er veldig annerledes enn i Norge, men jeg gleder meg til å få med mer av verden.

- Vi drømmer om Katrine

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, er ikke i tvil om at Vipers ønsker Lunde.

— Vi drømmer ofte om Katrine. Det hadde vært en drøm om å få hun til Vipers. Vi har jo allerede gode keepere, men Katrine er ekstraordinær og kan veldig mye. Kanskje kunne de andre keeperne lært av hun.

Lunde-Borgersen avslører at hun har prøvd å overtale søsteren til en retur hjem til Vipers tidligere.

— Jeg har spurt før, men da har det ikke funket med Katrines planer.

Hyllet av varaordføreren

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) benyttet sin Kristine Lunde-Borgersen-hyllest til også å trekke frem Katrine Lunde.

— Kristine har vært en fantastisk ambassadør, sammen med sin søster. Både for Kristiansand og for hele Sørlandet, mener Kristiansen.

Sammen har Lunde-Borgersen og Lunde gått fra Vågs ungdomslag, til eliteserien, til landslaget og utlandet. Sammen har de vunnet VM, EM og OL.

Bakspilleren kommer til å savne samspillet fra håndballbanen med sin tvillingsøster.

— Det er litt trist at det er slutt nå. Jeg skulle gjerne spilt litt mer med Katrine, men samtidig er det en tid for alt. Jeg er veldig glad for det jeg har fått oppleve. Jeg har vært veldig priveligert som har fått opplevd så mye, sier Lunde-Borgersen.

Egen sang fra søsteren

Katrine Lunde mener søsterens karriere er helt i verdenstoppen.

— Jeg synes hun har vært en av verdens beste. Hun har fått være med på kjempemye og oppleve det meste. Det er fortjent at hun får denne avslutningen.

På tvillingsøsterens avslutning stilte Lunde med en egenkomponert sang sammen med to andre målvakter, Katrine Høyland og Marianne Holmesland, hvor de uttrykte sin ros til Lunde-Borgersen.

— Jeg er glad jeg slapp å prate så mye, da hadde jeg bare begynt å grate, sier Lunde til Fædrelandsvennen.

— Det var veldig koselig gjort, smiler Lunde-Borgersen.