Marianne Holmesland, Katrine Høyland og Katrine Lunde vartet opp med sang for Kristine Lunde-Borgersen. Foto: Herman Folvik
Kristine Lunde-Borgersen fikk sin egen høyde i kasser med Sørlandschips. Foto: Herman Folvik

KRISTIANSAND: — Det er kjempegøy. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er veldig koselig å bli satt stor pris på, smiler en rørt Lunde-Borgersen til Fædrelandsvennen.

21. mai ble det kjent at hun legger opp, og går inn i Vipers’ trenerteam som spillerutivkler. På Vipers’ sesongavslutning og fest ble hun tatt opp på scenen først, uten at hun visste noen ting. Ned fra scenen fikk hun ikke gå før etter en halvtimes tid.

— Det er spesielt. Jeg ble litt tatt på senga. Det er mye jobb som ligger bak dette, men det er flere andre som også hadde fortjent ros.

- Fantastisk karriere

Først opp til å hylle Lunde-Borgersen var varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF). Han holdt ikke tilbake med lovordene.

-Vi markerer i kveld Kristines overgang fra spiller til trener. Det er har vært en fantastisk karriere. Jeg vil bare si takk på vegne av kommunen, sier Kristiansen på scenen.

Marianne Holmesland, Kathrine Høyland og Katrine Lunde lagde sin egen sang hvor de rørte Kristine Lunde-Borgersen.

Politikeren er ikke i tvil om at Lunde-Borgersen har betydd mye for Kristiansand som by.— Du har vært en fantastisk ambassadør, sammen med din søster. Både for Kristiansand og for hele Sørlandet. Du har vist en vanvittig vinnervilje. Jeg vil beskrive deg på fire måter. Du er unik, sjelden, har beina på pakken og settes veldig stor pris på.

Freder draktnummeret

Det som overrasket Lunde-Borgersen aller mest var at tvillingsøsteren Katrine Lunde også kom på festen.

- Jeg snakket med hun tidligere på dagen. Jeg sa hun sikkert kunne komme. Da svarte hun at hun ikke hadde tid og ikke hadde barnevakt, ler 35-åringen.

Målvakten, som nå er ferdig i Györ og skal til Rostov i Russland, stilte med en selvlagd sang sammen med KatrineHøyland og Marianne Holmesland.

-Jeg er glad jeg slapp å prate så mye, da hadde jeg bare begynt å grate, sier Lunde til Fædrelandsvennen.

At Lunde-Borgersen fikk sin hyllest var helt fortjent, synes søsteren.

— Kristine har vært en av verdens beste håndballspillere. Hun fortjener dette. Denne hyllesten er kjempefortjent.

Jentene sang i Lunde-Borgersens gamle trøyer. I Vipers blir nå nummer 13 fredet etter hun.

— Det forteller at det er ingen over eller ingen ved siden av Kikki, sier Terje Marcussen.

- Et eventyr

Jan Øystein Berge, som har vært involvert i Vipers i en mannsalder og har fulgt Lunde-Borgersen gjennom hele karrieren fikk også muligheten til å hylle Lunde-Borgersen foran forsamlingen.

- Jeg husker at jeg tidlig så på både deg og søsteren din at dere kom til å bli landslagsspillere. Dere tvilte litt da, men jeg fikk rett. Det har vært et eventyr å følge dere.

Berge opplyste at på Lunde-Borgersen 131 seriekamper i Vipers ble det 487 mål, og at hun har 12 sesonger bak seg i klubben. Fire for Våg og åtte for Vipers.

Landslaget takket

Landslagssjef i håndball, Thorir Hergeirsson, hadde ikke anledning til å være på plass, men han hadde spilt inn en video som ble vist på storskjerm.

— Kristine, hva skal jeg si om deg? Du har hatt en fantastisk karriere. Jeg vil takke deg for at jeg fikk jobbe med deg. Du var en strateg og bidro utrolig stort, sier han i videoen.

Av daglig leder, Terje Marcussen, fikk Lunde-Borgersen både lovvord og gaver. Blant annet fikk hun sin egen høyde i store pakninger med Sørlandschips.

— Jeg synes dette har vært en verdig avslutning, for en spiller som har betydd utrolig mye. Lunde-Borgersen har opplevd kjempemye, og hun fortjente dette.