KISUMU/KRISTIANSAND: Tre av de syv elevene fra Kvadraturen skolesenter var torsdag fremdeles innlagt på sykehus i Kisumu. Det var derfor noe uklart når disse kunne reise hjem, men torsdag kveld ble det avklart at de blir hentet av et ambulansefly.

— Ambulanseflyet går fra København fredag og ventes tilbake til Kristiansand i løpet av helga, sier rektor Knut Aasen ved Kvadraturen skolesenter.

Pårørende blir hjemme

I påvente av denne avklaringen, har fire pårørende og representanter fra Kvadraturen skolesenter og Kristiansand kommune forberedt seg på å reise til Kenya, i tilfelle det skulle vise seg at hjemreisen ble utsatt i lengre tid.

— De kommer ikke til å reise ned nå som det er bekreftet at elevene blir hentet, sier Aasen.

Blant disse tre er den 17 år gamle jenta som var den av de tre som ble hardest skadet i ulykken.— Jenta som har ligget på intensiven siden ulykken, har nå blitt markant bedre, fortalte lærer Bjørn Erik Tobiassen til fvn.no tidligere i dag.

Hjem med rutefly fredag

De to andre elevene var onsdag fremdeles medtatte, men ser ut til å komme fra ulykken uten varie fysiske mén.

De fire elevene som kom uskadet fra ulykken reiser hjem med et rutefly fredag. Dermed kommer alle hjem til Norge i løpet av de nærmeste dagene.

Det var søndag at 18 år gamle Øystein Bronebakk fra Vennesla omkom i en ulykke i Kenya. Elever og lærere fra Kvadraturen skolesenter var på skoletur i landet, da minibussen de satt i ble påkjørt av en lastebil.