ARENDAL: Hovefestivalen bekrefter i dag at det britiske stjerneskuddet Michael Kiwanuka (24) kommer til Tromøya i slutten av juni.

— Vi har fulgt ham siden i høst, og er veldig fornøyde med denne bookingen, sier Toffen Gunnufsen.

Omfavnet over natten

Michael Kiwanuka endte på førsteplass i BBCs "Sound of 2012"-kåring og er født og oppvokst i London med ugandiske foreldrene, som kom til England etter å ha flyktet fra Idi Amins skrekkregime.

Etter BBC-kåringen ble Michael Kiwanuka omfavnet over natten, og skal nå på turné til USA og Australia.

— Det har vært mye frem og tilbake, og det var ganske nervepirrende, fortelller Toffen Gunnufsen om jobben med å booke stjerneskuddet.

- Soul-revival

Gunnufsen mener at Michael Kiwanuka representerer en soul-revival inspirert av 60- og 70-tallet.

— Han har en helt egen stil, og er veldig god live. Han har en veldig bra stemme, og skiller seg ut i en tid der vi for det meste hører elektronika på radioen, forteller Toffen Gunnufsen.

Kiwanuka har blitt sammenliknet med musikkhistoriske storheter som Bill Withers, Otis Redding og Richie Havens, og er inspirert av både Joni Mitchell og Bob Dylan. Michael Kiwanuka albumdebuterte i midten av mars med albumet "Home Again". Albumet har nå ligget fem uker på VG-lista.

— Vi føler at han kler programmet vårt veldig godt, og representerer et fint avbrekk. Det er bare å glede seg til å sitte på gresset og nyte et stykke velklingende, akustisk soul i sola, sier Toffen Gunnufsen.

Michael Kiwanuka går på Amfiscenen onsdag 27. juni, samme dag som blant andre The Shins, Lana del Rey, Ed Sheeran og Devildrivers.

- Sammensatt program

Gunnufsen er veldig fornøyd med årets Hove-program.

— Programmet er veldig sammensatt og favner bredt, sier han.

Det er fremdeles flere artister som skal slippes i ukene fremover, men mesteparten av programmet er nå i boks.

— Artistene turnerer veldig mye, og jeg er veldig fornøyd med at vi har fått et såpass bra program når Hovefestivalen ligger i Norge, og litt utenom allfarvei, sier Toffen Gunnufsen.