Hiphop og elektronika til Hovefestivalen

Tre briter og en amerikansk rapper har meldt sin ankomst til sommeren festival.

Publisert:

THE XX: Romy Madley Croft, Oliver Sim og Jamie Smith i The XX under fjorårets Brit Awards. Foto: Scanpix

TIL ARENDAL: Wiz Khalifa opptrer på Bet Hip Hop Award i Atlanta i fjor høst. Nå er han klar for Hove 2012. Foto: Scanpix

  • Erlend Olsbu
  • Monika B. Birkeland
Denne artikkelen er over åtte år gammel

ARENDAL: The xx består av de tre London-ungdommene Romy Madley Croft, Oliver Sim og Jamie Smith. I 2009 ga trioen ut sitt selvtitulerte debutalbum og året etter gjestet de Øyafestivalen. Bandet er nå i gang med et nytt album og har forhåpentlig et par nye låter med seg når de gjester Hove til sommeren.

Debutalbumet, med singler som “Crystalised”, “VCR” og “Islands”, fikk god mottakelse av anmelderne i 2009. Samme året ble britene tildelt den høythengende Mercuryprisen. Platen havnet også på musikkbladet Rolling Stones liste over årets beste album.

En annen artist som kommer til Tromøy til sommeren er Wiz Khalifa, eller Cameron Jibril Thomaz som han egentlig heter. Den 24 år gamle rapperen fra Pittsburgh i Pennsylvania er likhet med The xx aktuell med ny plate i nær fremtid.

I fjor ble han nominert til to MTV-priser, to Grammy-priser, og stakk av med prisen som vårens nykommer i American Music Awards.

— Han er en av de aller hotteste rapperne på planeten jord om dagen og har de to siste årene tatt steget opp i hiphopens elitedivisjon, skriver Hovefestivalen.no.

Albumet Rolling Paper havnet i fjor på andreplass på Billboard og hiten "Black and Yellow" gikk helt til Billboard-toppen. Låta er produsert av norske Stargate.

Hovefestivalen går av stabelen i Arendal fra 26. til 29. juni.

Se musikkvideoen "Black and yellow":

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Festival