KRISTIANSAND: Fengslingsmøtet startet for åpne dører, men ble etter krav fra alle parter i saken etterhvert ført for lukkede dører. Kjennelsen i fengslingssaken, som faller senere i dag, vil også bli unntatt offentlighet.

Les også:

» 17-åring sikker på at han vil bli sjekket ut

» — Barna vil vite hva som har skjedd

» Siktet for voldtekt av 9-åring

» Fremstilles for varetektsfengsling i morgen

» Voldtektssiktet nekter straffskyld

Den siktede gutten møtte i retten og fortalte tingrettsdommer Anne Gro Kleven Aanensen at han ikke hadde noe ytterligere å forklare enn det han har sagt til politiet i avhør. Han virket trøtt og medtatt da han kom i retten sammen med sin forsvarer Harald Johannessen.

Ber om isolasjon i to uker

Politiet har bedt om at gutten varetektsfengslet for fire uker, og at gutten undergis full isolasjon i de to første ukene. Dette begrunnes av hensyn til etterforskningen.

17-åringen ble pågrepet et par timer etter at voldtekten skal ha funnet sted mandag morgen. Han ble pågrepet i en barnhage hvor han hadde fått en praksisplass gjennom Nav. 17-åringen er ikke tidligere straffedømt, og kunne vise til en plettfri vandelsattest før han begynte å jobbe i barnehagen.

Les også: Voldtektssiktet 17-åring jobber i barnehage

Fotspor førte til 17-åringen

Politiet rykket ut med store ressurser da niåringens skole varslet om voldtekten. Blant annet ble det søkt med hund rundt åstedet, og krimteknikere sikret spor. 17-åringen skal ha brukt et par sko med en meget karakteristisk såle, noe som bidro til den raske pågripelsen.

Foruten forsvareren, møtte politiadvokat Ingrid Thorsen og bistandsadvokaten til ni-åringen, Sveinung Søndervik Johnsen, i fengslingsmøtet onsdag.

Fengslingen var omfattet av stor medieinteresse med et stort antall mediefolk tilstede.