Hva synes du om vedtaket? Skriv din mening nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: – Det er kommunens ansvar å håndheve vedtaksmyndigheten innen miljørettet helsevern, og dette har de delegert til kommuneoverlegen. Selvsagt er politikerne i sin fulle rett til å trekke tilbake delegasjonen og overta ansvaret for dette, sier kommuneoverlege Vegard Vige.

Han var i dag ikke det minste oppbrakt over at politikerne nå ønsker å overta ansvaret for en omstridt del av yrkesutøvelsen hans.

Formannskapet vedtok å be administrasjonen finne midlertidige løsninger rundt problemet med støy fra konserter og utesteder i sentrum. Videre ble det vedtatt å frita kommuneoverlege Vegard Vige fra ansvaret for å utøve skjønn. Dermed er det slutt på at utesteder kan få pålegg fra kommuneoverlegen om å skru av lyden til gitte tidspunkter. Slike pålegg skal inntil videre gå gjennom formannskapet.

— Ikke fritt frem for hva som helst Ordfører Per Sigurd Sørensen er glad forslaget gikk igjennom i formannskapet. Likevel mener han utelivsbransjen ikke må ha altfor høye forhåpninger.

— Det er likevel viktig å være klar over at det aldri vil bli fritt frem for hva som helst. Det fins klare lover som en er nødt å forholde seg til, - og som skal ivareta hensyn til bl.a beboere. (...) Det fins lover vi aldri kan vedta oss bort fra. Den "rockeringen” som mange ønsker seg, - hvor alt som finnes av støyregler er opphevet – vil derfor aldri la seg gjennomføre, skriver Sørensen på bloggen sin.

Hett tema

Temaet om støy i Kvadraturen har vært brennhett i vinter, etter at kulturstyreleder Abdullahi Alason (Ap) slo til lyd for en «støyring» rundt sentrum. Debatten har siden rast, blant annet i Fædrelandsvennens spalter. På den ene siden står konsertarrangører og utesteder som mener byens kulturliv lider under at for eksempel konserter på Kick må være slutt innen 23.00. På den andre siden står støyplagede naboer.

Det er kommuneoverlege Vegard Vige som har pålagt Kick denne begrensningen, etter utøvd skjønn i tråd med lov om miljørettet helsevern. Andre som har fått føle problemet er Frk. Larsen, som har måttet begrense skjenketiden i bakgården til klokken 24.00, og Midnight Cafe som anket et pålegg om egenfinansiert støyutredning til Fylkesmannen.

I vedtaket heter det: «Det legges til grunn at gjennomføring av tidligere gitte pålegg utsettes eller gis dispensasjon fra, i påvente av utredning av mulige 'støysoner'. Denne delen av vedtaket trengte ordførerens dobbeltstemme for å gå gjennom, siden bare Høyre, Ap og SV gikk inn for det.

Les mer om saken i morgendagens Fædrelandsvennen.

Hva synes du om vedtaket? Skriv din mening her.