KRISTIANSAND: — Hun er løslatt fordi vi mener at det ikke er fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Jan Are Amundsen, til fvn.no.

Ble iscenesatt

Den kvinnelige innehaveren ble funnet bundet og kneblet inne i Narvesen-butikken i Markens søndag 23. mars.

I politiavhør forklarte kvinnen at hun ble brutalt ranet av en maskert mann.

En drøy uke senere ble hun pågrepet, siktet for falsk anmeldelse. Kvinnen ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll 1. april.

Les også: Pågrepet for å ha iscenesatt brutalt ran

Politiet mente da at det var fare for bevisforspillelse dersom kvinnen ble sluppet løs, men ville av taktiske etterforskningsårsaker ikke ut med hva slags bevis de hadde sikret seg.

Etter drøye to uker av varetektsfengslingen er kvinnen nå løslatt.

Innrømmer straffskyld

Kvinnen har erkjent straffskyld for falsk forklaring og innrømmet at ranet av Narvesen-kiosken i Kristiansand sentrum var iscenesatt.

— Grunnen til at vi ikke ser behov for å fortsatt holde henne varetektsfengslet ønsker jeg ikke å kommentere. Saken blir fortsatt etterforsket, sier Amundsen.

— Vi regner saken sånn sett som oppklart, sier politietterforsker ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde, til fvn.no.

Et betydelig pengebeløp forsvant fra kiosken i forbindelse med det iscenesatte ranet. Pengebeløpet er fortsatt ikke kommet til rette.

Overvåkningskameraet i Narvesen-kiosken var ikke slått på da kvinnen iscenesatte ranet.

Politiet ser ikke bort ifra at det kan bli nye pågripelser i saken.

— Utover det vil jeg ikke si noe mer om saken, sier Lunde.