— Jeg gir meg som leder fordi støttegruppen skal være en partipolitisk nøytral organisasjon, og da er det ikke optimalt at jeg også stiller som varaordførerkandidat for Arbeiderpartiet. Jeg har ikke hatt en så markant politisk profil tidligere, men det vil jeg nå få etter hvert, og da er det ryddig å si takk for meg, sier Blattmann til Fædrelandsvennen.

- Meningsfullt arbeid

Han har vært med på å bygge opp organisasjonen fra starten av, noe han beskriver som både terapeutisk og tøft.

— Det har vært sinnsykt mye arbeid, men samtidig veldig meningsfullt. Som etterlatt er det tøft å etablere en organisasjon som skal ivareta andre i samme posisjon som deg selv, men det har og vært en form for terapi. Nå har vi bygd opp organisasjonen godt, og går over i en driftsfase, så da er det et godt tidspunkt å gå av som leder, sier han.

Ny leder er Lisbeth Kristine Røyneland. Samtidig overtar Dag André Anderssen som nestleder, skriver støttegruppen i en pressemelding.

— De som overtar er godt kjent med organisasjonen og veldig flinke mennesker. Jeg har fått utrolig mye støtte fra dem, og sammen har vi bygd opp en god organisasjon med 16 fylkeslag, sier han.

Kapasitetsutfordring

Selv om han går av som leder vil han fortsatt være medlem, men uten noen form for verv. Nå forbereder han seg på en markant rolle i Kristiansands politikk.

— Slik situasjonen er nå får nok Arbeiderpartiet mange representanter i bystyret, og mange politiske verv. Da ville det ha blitt en kapasitetsutfordring hvis jeg skulle ha fortsatt som leder for støttegruppa, og jeg synes at man skal ha tid til å gjøre ting ordentlig, sier den avtroppende lederen.

Blattmann mistet sin 17 år gamle sønn Torjus i terrorangrepet på Utøya. Røyneland, som nå overtar, mistet sin datter Synne i angrepet. Anderssen er på sin side en av de overlevende fra Utøya.

Nestleder John Hestnes går også ut av styret. Han har vært representant for dem som ble rammet av bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet.