— Det har egentlig gått som forventet til nå. Det er mer folk og biler enn det vi har hatt før, men det har gått relativt greit. Vi har tauet fem biler, og også fått tak i flere slik at de kunne flytte bilen sin selv, sier Ole Jacob Rynning-Tønnesen, avdelingsleder i Kristiansand Parkeringsselskap.

Parkeringsvaktene ringer til alle biler som står i fare for tauing, og de blir først tauet vekk dersom de ikke oppnår kontakt med eierne.

Politi og militær

Parkeringsselskapet har åtte mann i jobb på 17. mai, men er langt i fra de eneste som hjelper til med trafikken. Politiet er ute til fots, i bil og på motorsykkel, og rundt 100 personer fra Luftforsvarets skolesenter på Kjevik er med og hjelper med å dirigere trafikken.

-Vi hadde litt problemer nede i Havnegata, hvor noen hadde parkert oppå et fortau. Vi prioriterer ikke bøter i dag, men biler som står i marsjruten og biler som står trafikkfarlig til. Mye tid går med til veiledning, sier Rynning-Tønnesen.

Gratis parkering

Parkering i alle parkeringshus er i dag gratis, og det er ikke så altfor mange plasser igjen.

— Det er 15 ledige plasser i Slottet nå, og med tanke på at det er 400 parkeringsplasser der så er jo det ganske mye, men det viser også at det er litt restekapasitet. Vi forventer ikke noe mer kaos enn det som har vært når folk skal hjem etter borgertoget. Vi har åpnet opp Havnegaten, og håper at folk bruker den, sier Rynning-Tønnesen.